Döntő

2024.09.10. 10:21

A Bodza Lovas Sportegyesület szervezi a lovas bajnokságot

Idei évben alapították a Tolna vármegyei szabadidő lovas bajnokságot. Ennek a döntőjére kerül sor szombaton Pörbölyön, a sportpályán. Az esemény szervezője a Bodza Lovas Sportegyesület.

Mauthner Ilona

Az idén, tavasszal a Tolna Vármegyei Lovas Szövetség arról határozott, hogy létrehozza a vármegyei szabadidős szakágat, melynek élére Wachtler-Oláh Viktóriát, a Bodza Lovas Sportegyesület elnökét választották meg. Eddig idén a vármegyében 7 szabadidős versenyt rendeztek, melyek mind minősítő fordulók voltak. 

Bodza Lovas Sportegyesület ad otthont a megyei döntőnek, Pörbölyön, ahol nagy hagyománya van a díjugratásnak is
A Bodza Lovas Sportegyesület ad otthont a vármegyei döntőnek, Pörbölyön, ahol nagy hagyománya van a díjugratásnak is
Forrás: Beküldött kép

A Bodza Lovas Sportegyesület ad otthont a megyei döntőnek

A döntő lesz a nyolcadik verseny az idén. Már önmagában az hatalmas teljesítmény, hogy sikerült összefogással ezt a sorozatot megrendezni – mondta Wachtler-Oláh Viktória, aki egyben a döntő szervezője is.

Szombaton rendezik az idei évben alapított, első ízben megrendezésre kerülő Tolna vármegyei szabadidőlovas bajnokság döntőjét. A helyszín a Pörbölyi sportpálya, a rendező a vármegye legnagyobb szabadidős egyesülete, a Bodza Lovas Sportegyesület. Az egyesület elnöke, Wachtler-Oláh Viktória, aki egyben a verseny szervezője is. A helyi önkormányzat is támogatja a rendezvényt. Az elmúlt években már szabadidőközpont jellegű környezet fogadta az idelátogatókat, épített pavilonnal, mosdóval és játszótérrel.

Tizenkét kategóriában hirdetnek majd bajnokot

A pörbölyi döntőn 12 kategóriában hirdettek bajnokságot, korcsoportonként ügyességi, díjugrató, díjlovas és futószáras kategóriákban. Emellett nyitott versenyszámokkal készülnek azoknak a versenyzőknek, akiknek esetleg nem sikerült minősülni év közben, vagy a szomszédos vármegyékből érkeznek, hogy nekik is legyen lehetőségük megmérettetni magukat. 

Összesen 31 kategória áll a lovasok rendelkezésére. A verseny reggel 8 órától várhatóan este 7 óráig tart majd. A bajnokavatás lesz a nap fénypontja, várhatóan 18 órától, amikor is a vármegyei bajnoki címeket átadják. Az érdeklődőknek egész napos kézműves vásárral, édesség árusokkal, büfével, ugrálóvárral, lovasbolttal is készülnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!