Kosárlabda

2024.09.05. 19:26

ASE-ankét: a tradíciókhoz méltó szereplést vár a paksi csapattól Gulyás Róbert

Olyan kosarasokkal igyekezett erősíteni a nyári szünetben az Atomerőmű SE, akik nemcsak játéktudásukkal, hanem személyiségükkel is belepasszolnak a vezetőség elképzeléseibe, mondta Gulyás Róbert a csütörtök esti szurkolói ankéton.

Rónai Gábor

Az Atomerőmű SE összes játékosa és stábtagja ott volt az ankéton

Fotó: Molnár Gyula

A szakosztályvezető azt mondta, fontos volt számukra a magyar mag megtartása, már csak azért is, mert az új idényben ugyan megszűnik az U23-as szabály, de egy magyar játékosnak mindig a pályán kell lennie. A 2024/2025-ös bajnokságban a csapatok négy idegenlégióst alkalmazhatnak, az ASE-nak jelenleg három szerződtetett külföldije van, Eric Lockett, Jay Jay Chandler és Kahlil Dukes, a próbajátékon lévő De’Quon Lake leigazolásáról a nyíregyházi felkészülési torna után dönt a szakmai stáb. 

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a nyílt edzésre és a szurkolói ankétra
Nagyon sokan voltak kíváncsiak a nyílt edzésre és a szurkolói ankétra. Fotó: Molnár Gyula

Gulyás Róbert az új edző kapcsán azt mondta, Kosztasz Flevarakisz jól ismeri a magyar bajnokságot, az új erőnléti edző, Marko Orsag munkája pedig már most meglátszik, az elmúlt években nem volt ilyen jó állapotban a paksi kosárcsapat. A helyezéseket illetően úgy fogalmazott, nem szeretne abba a hibába esni, mint tavaly, amikor a szezon előtt azt mondták, hogy a négy közé igyekeznek, s mindenki látta, hogy mi lett a tervekből. Szurkolói kérdésekre válaszolva azt mondta, ha látják a csapatok játékerejét és eltelik néhány forduló, akkor tudnak majd konkrét célokat megfogalmazni. A legfontosabb azonban – mint azt Gulyás Róbert kiemelte –, hogy az Atomerőmű SE a klub tradícióihoz méltón szerepeljen a bajnokságban. Az új idényt illetően változás, hogy a klub nem indít második csapatot, mert nincs annyi fiataljuk, hogy érdemes lenne benevezni őket. 

 

A görög Kosztasz Flevarakisz, az új vezetőedző azt mondta, egy olyan országból jött, ahol nagyon komoly a szurkoló kultúra, s azt szeretné itt Pakson is, hogy sokan támogassák a csapatot a céljai elérésében. Örömét fejezte ki, hogy olyan kerettel dolgozhat, amelyben a játékosok szeretnek kosárlabdázni, szeretnek edzeni, edzésre járni és együtt dolgozni. Kovács Ákos megköszönte a szurkolóknak az érdeklődést – az elmúlt években egyszer sem voltak ilyen sokan az ankéton. A nyílt edzést lágyéksérülés miatt kihagyó kapitány a célokat illetően azt mondta, oda szeretnének visszatérni, ahol az elmúlt három szezon előtt jártak, a felkészülés kapcsán pedig azt mondta, a három torna és a hat felkészülési mérkőzés elég lesz hozzá, hogy formába lendüljenek a bajnoki rajtig. 

A paksiak holnap 16 órától a DEAC-cal meccselnek a nyíregyházi Sitku Ernő Emléktornán. A másik ágon pedig a hazaiak a Bp. Honvéddal találkoznak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!