Labdarúgás

2024.09.08. 18:41

A Szekszárd gyors gólja kevés volt a bajnokaspiráns ellen

Hiába vezetett a találkozó elején, végül 2–1-re alulmaradt az ezüstérmes Iváncsa KSE ellen a Szekszárdi UFC az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportjának 7. fordulójában.

Berg Sándor

Már a negyedik percben megszerezte a vezetést a Szekszárdi UFC a két éve bajnok, az előző idényben ezüstérmes ellen, de nem sokkal később büntetőből egalizált az Iváncsa. Sokáig úgy tűnt, legalább az egyik pontot otthon tartja Mészáros István együttese, de szűk negyedórával a vége előtt fordítottak a vendégek és elvitték mindhárom pontot a vármegyeszékhelyről.

Gellér Axel Koridon (sárga-feketében) szerezte a Szekszárd vezető gólját az Iváncsa ellen
Gellér Axel Koridon (sárga-feketében) szerezte a Szekszárd vezető gólját az Iváncsa ellen
Fotó: Mártonfai Dénes

A sárga-feketéknek így tovább kell várni az első hazai pontjukra az új idényben, az első három mérkőzésen a PMFC (0–1), a Kaposvár (0–8) és a Nagykanizsa (1–3) ellen ez nem jött össze. Igaz, az Iváncsával együtt ez a négy együttes várhatóan a bajnoki címért harcol majd.

A forduló további tolnai érdekeltségű mérkőzésén a Paksi FC II otthon kapott ki a Ferencváros második csapatától, a Bonyhád VLC a PTE-PEAC vendégeként nyert, míg a Majos vármegyei rangadón győzte le a Dunaföldvárt.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 7. forduló
Szekszárdi UFC–Iváncsa KSE 1–2 (1–1)
Szekszárd, v.: Gáspár A. (Mohos M., Keszthelyi T.)
Szekszárd: Pomozi – Béla D., Péter A., Kárpáti K. (Csapó, 66.), Füredi P. (Tokody, 81.) – Fekete M., Lékó (Paksi, 81.), Gellér, Tóth D. (Ulbert, 56.) – Arena Á., Budai D. (Kiszely, 81.). Edző: Mészáros István
Iváncsa: Varga Á. – Kasza B., Barta (Kovács S., 51.), Törőcsik (Nyilas, 91.), Vass B. (Székely B., 85.), Keringer Á. (Király D., a szünetben), Aradi Cs., Orbán K., Budai I., Madarász B., Berekali M. Edző: Tóth András
Gólszerző: Gellér (4.), illetve Aradi Cs. (25., 11-esből), Vass B. (78.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!