Diáksport

2024.09.03. 14:05

A közelmúltban elhunyt munkatársakra emlékeztek a tanévelőkészítő tanácskozáson

Zombán a Misóczki Pincében tartották hagyományos tanévelőkészítő tanácskozását a Tolna Vármegyei Diáksport Egyesület szervezésében a testnevelő tanárok.

Berg Sándor

Utolsó testnevelők tanévelőkészítő tanácskozását vezette le Földesi Gyula, a Tolna Vármegyei Diáksport Egyesület titkáraként Zombán, a Misóczki Pincében. A jövő márciusban nyugdíjba vonuló, de a tanév végéig dolgozó titkár helyét Jámborné Inger Nikoletta, a Szekszárdi Kajak-Kenu SE edzője, végzettségét tekintve közgazdász, veszi át.

Földesi Gyula utolsó testnevelők tanévelőkészítő tanácskozását vezette le
Földesi Gyula utolsó testnevelők tanévelőkészítő tanácskozását vezette le
Fotó: Makovics Kornél

Földesi Gyula a 2023/2024-es tanévet értékelve elmondta, százötven alapszintű versenyt bonyolítottak le, az ötven megyei döntő mellett öt országos elő- és egy országos döntőt rendezett meg Tolna vármegye. Mindezt úgy, hogy a Nagy István tanár úr vezette fegyelmi bizottságnak nem volt feladata. Idén februárban – közel 550 versenyző részvételével – Poór József tanár úr szervezésében a paksi Energetikai Technikum és Kollégium (ESZI) adott otthont a floorball országos diákolimpiai döntőjének, amire a legnagyobb elismeréssel nyilatkoztak a Magyar Diáksport Szövetségtől (MDSZ).

Nemcsak a sportolókat, de minden körzetben (Bonyhád, Dombóvár, Paks, Szekszárd, Tamási, Tolna) tanárokat is díjaztak az elmúlt tanévben az MDSZ jóvoltából. Szintén a szövetség ismerte el Enyedi Attila munkásságát, míg a legeredményesebb pedagógus Scherer Tamás lett.

Földesi Gyula részletes tanév értékeléséből kiderült, hogy a tavalyi diákolimpiai pontversenyben a középiskoláknál – a 2022/2023-as évhez hasonlóan – a a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium végzett az élen, megelőzve a szekszárdi Garay János Gimnáziumot és az I. Béla Gimnáziumot. Az általános iskolák rangsorában a paksi Deák Ferenc Általános Iskola megvédte elsőségét a dombóvári Szent Orsolya és a Bonyhádi Általános Iskola intézményét.

Az évértékelőt az idény elhuny kollégák, Almási Gyöngyvér, Domokos Lőrinc, Sziget György és Zalakovics Gábor emlékére egy perces néma csend zárta le.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárának előadásáról később külön írásunkban olvashatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!