Női futsal

2024.09.07. 11:01

Az elmúlt évek legerősebb bajnoksága vár a Tolna-Mözsre

Nem lesz egyszerű megismételnie az elmúlt szezon eredményeit a csapatnak. Többek között erről is beszélt portálunknak Reveland Zoltán, a Tolna-Mözs vezetőedzője.

Berg Sándor

Bajnoki és Magyar Kupa-ezüstéremmel zárta le 2023/2024-es szezonját a Tolna-Mözs, továbbá három egyéni díj is a klubhoz került az idény végén: az év kapusának Deczki Vandát, az év edzőjének a női szakágban Reveland Zoltánt választotta a Magyar Labdarúgó-szövetség Futsal Bizottsága, míg Folk Zsuzsanna harminc találattal az NB I gólkirálynői címét zsebelte be. 

Folk Zsuzsanna az előző idényben gólkirálynői címet és bajnoki ezüstérmet szerzett a Tolna-Mözs csapatával
Folk Zsuzsanna az előző idényben gólkirálynői címet és bajnoki ezüstérmet szerzett a Tolna-Mözs csapatával
Fotó: Kiss Albert

A csapat augusztus elején szinte teljes kerettel és heti két edzéssel kezdte meg felkészülését, de a játékosállományban voltak változások. Távozott Szalkai Kitti, Krár Edina, Paranai Enikő, Koch Fruzsina, Krascsenics Petra és Dewath Anna, helyükre a nagypályás Fehérvár FC-től Romanoczki Kármen, Németh Noémi, Szabó Bernadett és Réthalmi Tímea érkezett. 

Az edzésmunkát a hazai rendezésű felkészülési torna szakított meg a hónap végén, a XXI. Thelena Kupán a DEAC és az Eger mögött harmadik helyen végzett a Tolna-Mözs, amely vasárnap a Heves vármegyeiek ellen kezdi meg hazai pályán az új idényt. 

„A tornán képet kaptunk az Egerről (a felek 3–3-as döntetlent játszottak – A szerk.), állíthatom, hogy az elmúlt évek legerősebb feljutójáról beszélünk. Éppen ezért nem szabad félvállról vennünk őket, kellő komolysággal kell beleállni a mérkőzésbe. Három kiemelkedő játékosuk van, a válogatottat erősítő ballábas Pintér Petra, valamint a soccaválogatott bő keretébe meghívót kapott Kovács Nelly és Kota Szabina személyében” – nyilatkozta portálunknak Reveland Zoltán, aki a hétvégi nyitófordulóban Ferencz Flórán és Vámosi Georginán kívül mindenkire számíthat. 

A Tolna-Mözs vezetőedzője elmondta, idő kell még az új játékosoknak, hogy felvegyék a ritmust és belerázódjanak a futsalba, de jó úton járnak. Hozzátette, nem a szezon elején kell csúcsformát mutatni, de a győzelmeket már a bajnokság elején el kell kezdeni gyűjtögetni, hogy az alapszakasz után minél jobb pozícióból kezdhessék a rájátszást. 

Erős mezőny jött össze a szezonra 

Az elmúlt évek legerősebb bajnoksága lesz a mostani, véli Reveland Zoltán. A szakember szerint Horváth Viktória távozása nagy űrt hagyott a DEAC támadójátékában, de Krascsenics Csilla visszatérésével erősödtek, az új igazolásokkal pedig a keretük lett mélyebb. A címvédő TFSE egyben maradt, ezért számolni kell vele, a Dunaújváros és a Budaörs helyére érkező Eger erősebb csapat, az Almásfüzitő pedig fekete ló a mezőnyben. A Csepel is masszívabb gárda lesz az új idényben, a Diósgyőr és az Újpest pedig ugyanazt a szintet képviseli majd, mint az előző szezonban. 

NB I, alapszakasz, az 1. fordulóban
Tolna-Mözs–Eger SE
Tolna, városi sportcsarnok, vasárnap, 17 óra. Vezeti: Szappanyos Szabolcs (Mihálovics Lajos, Tóth Tamás). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!