Labdarúgás

2024.09.13. 18:15

Történelmi bajnokit játszik szombaton a Bonyhád-Börzsöny SE

Először játszik hazai pályán a 2024/2025-ös bajnokságban a Bonyhád-Börzsöny SE, amely a Bölcskei SE-t fogadja a vármegyei I. osztály 4. fordulójában.

Rónai Gábor

Megállás nélkül történelmet írnak Bonyhád-Börzsönyben. A Bonyhádhoz tartozó településrész csapata története során először szerepelhet a vármegyei I. osztályban, ráadásul hétvégén is történelmi meccset játszanak, először lépnek pályára a legmagasabb osztályban saját pályájukon. 

A csapat néhány játékosa pedig a strandfutballban írt történelmet, először azzal – amellett, hogy bajnok lett az NB I-ben, aztán a kupát is megnyerte –, hogy nemrég az Európai Bajnokok Tornáján megmutatta magát, most pedig készülhet a Klubvilágbajnokságra. 

„Idő kell, amíg a nyáron érkezőkből és a korábban is itt játszókból ütőképes csapatot gyúrunk össze – mondta Szász Dávid, a börzsönyiek játékos-edzője. – Igyekszünk csapatépítőkkel is erősíteni a kohéziót, és nagyon várjuk már, hogy saját közönségünk előtt is pályára léphessünk. Sajnos Guzorán Péter bokaszalagja elszakadt, így rá nem számíthatok. A többiek között is vannak olyanok, akik még nem érték utol magukat, szóval jelenleg még nem a legjobb a helyzetünk. A bölcskeieknek remek csapatuk van, de szeretnénk mi is megmutatni a karakterünket hazai pályán.” 

A szakembernek igencsak sűrű lesz a szombati napja, hiszen azt követően, hogy lemeccselte a bölcskeiek elleni bajnokit, máris siethet haza csomagolni, a Bonyhád BFC strandfocicsapatával ugyanis vasárnap hajnalban utazik az olaszországi Klubvilágbajnokságra – de ez már egy másik lapra tartozik.

A börzsönyiek egy hete szabadnaposak voltak, korábban Dombóváron 6–0-ás vereséget szenvedtek, Tevelen ugyanakkor 3–2-re győztek – egyúttal első vármegyei I. osztályú sikerüket ünnepelhették.

„Nagyon jó a hangulat, a srácok örülnek a kihívásnak, örülnek, hogy a legmagasabb vármegyei osztályban mutathatják meg magukat. Még alakulunk, sok a hiányzónk, a sérültünk, de azon dolgozunk, hogy hétről hétre közelebb kerüljünk az élcsapatokhoz” – fogalmazott Bölcsföldi Zoltán, a börzsönyiek klubvezetője. 

A bölcskeiek eddig mindkét szezonbeli bajnokijukat megnyerték, Tevelen 3–0-s, Dunaföldváron 1–0-s sikernek örülhetett Nagy Lajos gárdája.

Tolna vármegyei I. osztály, a 4. fordulóban. Szeptember 14., szombat: Bonyhád-Börzsöny SE–Bölcskei SE 16.30 óra, Bátaszék SE–Tevel Medosz SE 16.30 óra, Dombóvár FC–Holler UNFC 16.30 óra. A Kakasd SE a hétvégi fordulóban szabadnapos lesz. 

 Vármegyei I. osztály, az állás
    1.    Dombóvár     3    3    0    0    11–2    9
    2.     Bölcske    2    2    0    0    4–0    6
    3.    Kakasd    3    1    1    1    6–2    4
    4.    Bátaszék    3    1    1    1    5–4    4
    5.    Bonyhád-Börzsöny    2    1    0    1    3–8    3
    6.    Holler UNFC    2    0    0    2    1–5    0
    7.    Tevel    3    0    0    3    2–11    0

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!