Karate

16 órája

A ciprusi Európa-bajnokságra hangoltak az Avas Kupával a bátaszékiek

Négy arannyal, négy ezüsttel, négy bronzzal és három ötödik helyezéssel zárták a 18. miskolci Avas Kupát a Bátaszék SE sportolói.

Teol.hu

Az Avas Kupa sokak számára az utolsó előtti megmérettetési lehetőség volt az október végi ciprusi Wado-Kai Európa-bajnokság előtt. Az egyetemi sportcsarnokban több mint 40 klub mérte össze tudását, és közel 600 nevezés érkezett be. A BSE egy – viszonylag kisebb létszámú – tizenkét fős csapattal érkezett a 18. alkalommal megrendezett viadalra. A bátaszéki indulók között voltak szárnyaikat bontogató ifjú tehetségek, de többen azok közül is vállalták az összecsapást, akik szűk négy héten belül cipruson fognak tatamira lépni.

Nagy-Jánosi Bátor ezúttal egy ötödik helyezéssel utazhatott haza Miskolcról
Nagy-Jánosi Bátor ezúttal egy ötödik helyezéssel utazhatott haza Miskolcról
Fotó: BSE

„Vegyesek az érzéseim, mert rengeteg kiváló megoldást láttam, ami mindig egy pozitív visszacsatolás, ugyanakkor voltak olyan technikai-taktikai bakik is, ami egy középszintű felhozó versenyen már nem fordulhat elő. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lehet veszíteni, de volt néhány olyan eset, amikor mi győztük le önmagunkat egy-egy eltaktikázott lépéssel, vagy épp a kellő összpontosítás hiánya miatt. Összességében ezért sem bánom, hogy vállaltuk ezt a versenyt, mert újabb értékes információkkal lettünk gazdagabbak, és látjuk hol kell még fejlődnünk. A ciprusi résztvevők számára igyekeztünk nehezített körülményeket teremteni azáltal, hogy a saját kategória részvétel mellett éltünk a felnevezési lehetőséggel, így viszonylag sokat tudtunk tesztelni. Ez mindenképp a becsületükre szól, és büszke vagyok arra, hogy sok esetben az 1-2 évvel idősebb, fizikailag érettebb versenyzők ellen is felvették a kesztyűt” – összegzett Nagy Ákos vezetőedző.

A BSE sportolóinak eredményei
1. helyezettek: Bóta Bence (10-11 évesek, -35 kg), Kovács Zoltán (master, +75 kg), Paksi Péter (felnőtt, +84 kg), Takács Noel (8-9 évesek, -30 kg C kategória). 2. helyezettek: Mészáros Jázmin (8-9 évesek, +33 kg C kategória), Pesti Ábel (12-13 évesek, -50 kg), Pfeifer Mira (10-11 évesek, -43 kg B kategória), Sárközi Mirella (10-11 évesek, +43 kg B kategória). 3. helyezettek: Gál Bence (10-11 évesek, -40 kg), Pesti Ábel (kadet, -52 kg), Vörös Botond (12-13 évesek, -45 kg), Vörös Botond (kadet, -52 kg). 5. helyezettek: Gál Bence (12-13 évesek, -40 kg), Nagy-Jánosi Bátor (10-11 évesek, -35 kg), Váncsa Zsombor (kadet, -52 kg). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában