Állatok világnapja

2 órája

Kiakad a cukiságmérő: kis kedvenceikkel fotózkodtak a KSC-sek az állatok világnapja alkalmával

Október 4. az állatok világnapja.

Teol.hu

Firenzében, egy 1931-ben tartott környezetvédelmi konferencia keretén belül merült fel először az állatok világnapja gondolata, ami végül október 4-re esett. Ez a nap Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének halálának napja, egyúttal emléknapja is. A 12. század végén és a 13. század elején élő, a ferencesek rendjének alapítója rövid életében azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.

állatok világnapja
Mányoky Réka és házi kedvence 
Forrás: Tarr KSC Szekszárd

Az állatok világnapja alkalmából a Tarr KSC Szekszárd csokorba gyűjtötte játékosairól, szakmai stábjának tagjairól és persze házi kis kedvenceikről készült közös fotót. A női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő klub nemcsak ezen a napon gondol az állatokra, többször adományozott már a Szekszárdi Állatmenhelynek, ahol a 2024-es sportnaptárukat készítették el örökbe fogadható ebekkel.

Sajnos azonban nem mindenki van tisztában a kutyatartás felelősségével, nemrégiben – ismét és immár sokadszor – kidobott ebek látványa keserítette el a Szekszárdi Kutyamenhely munkatársait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában