Férfi kosárlabda

2024.10.11. 19:00

Tévés meccsen folytathatja rég nem látott idénykezdetét az Atomerőmű SE

Újabb rangadót vív a férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban az Atomerőmű SE, amely televíziós mérkőzésen az Egis Körmendet fogadja szombaton 17.30 órai kezdettel.

Berg Sándor

Nagyon régen, még a 2015/2016-os idényben kezdte három győzelemmel az A-csoportos bajnokságot az Atomerőmű SE, amely akkor a Kaposvárt, a PVSK-t és a Szolnokot kapta el a rajton. Eilingsfeld János és Kovács Ákos még emlékezhet arra a csapatra, amiben többek között Troy Barnies, Christopher Lee Dunn és Tóth Ádám pattogtatott, főleg azért, mert a szezont a negyedik helyen zárták az élvonalban. A bronzmérkőzésen attól a Körmendtől kapott ki 2–1-es összesítésben az Atom, amelyet éppen szombaton fogad a Gesztenyés úti sportcsarnokban.

Benke Szilárd a Körmend vármegyei riválisától érkezett nyáron az Atomerőmű SE-hez
Benke Szilárd a Körmend vármegyei riválisától érkezett nyáron az Atomerőmű SE-hez
Fotó: Molnár Gyula

A paksi szurkolók régóta ki vannak éhezve a jó kosárlabdára, a legutóbbi négy szezont ugyanis vereséggel kezdték a kedvencek, és a folytatás sem tartogatott sok örömet a számukra. Kosztasz Flevara­kisz keze alatt ismét egy jó csapat kovácsolódik, mely a Honvédot (91–60), az Alba Fehérvárt (92–85) és szerdán a PVSK-t is két vállra tudta fektetni (103–81). 

Az idényben Forray Gábor irányít Körmenden, a rutinos szakemberrel a vasi egylet az Albától kikapott (86–114), a PVSK-t 91–84-re legyőzte, míg a hétközi fordulóban vármegyei derbin tíz ponttal maradt alul a címvédő Falcóval szemben (81–91). A kanadai Shamaar Williams 23,3 pontot, 5,3 lepattanót és 6,3 gólpasszt hozott a konyhára eddig, az amerikai Kountz 19 pontot és 6 lepattanót, a bosnyák center Vuckovic 15,3 pontot és 8,3 lepattanót jegyzett átlagban a három meccsen.

Az ASE legutóbb tizenegy éve kezdte négy győzelemmel a szezont, aminek végén bajnoki döntőt játszott a Szolnokkal (a Tisza-partiak 3–0-val nyerték meg a finálét).

NB I/A, alapszakasz, 4. forduló
Atomerőmű SE–Egis Körmend
Paks, szombat, 17.30 óra. Vezeti: Praksch, Györfy, Dr. Popgyákunik. Tv: M4 Sport+

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában