Visszatekintés

2 órája

Osváth Attila örül, hogy tizenkét év után a Ferencváros ellen tudott hozni ismét ilyen számokat (galéria és videó)

Tizenkét éve nyújtott olyan produkciót Osváth Attila, mint amivel vasárnap előrukkolt. A Paksi FC jobbszélsője szerint amit elterveztek, sikerült megvalósítaniuk a Ferencváros ellen, és ha ezt hozni tudják, ismét dobogón zárhatnak a szezon végén.

Berg Sándor

Sorozatban harmadik bajnoki mérkőzésén jutott három gólig hazai pályán a Ferencváros ellen a Paks, és valamennyit megnyerte. Az előző két idényben mindkétszer 3–2-re diadalmaskodott Bognár György csapata, vasárnap pedig 3–1-re múlták felül az atomvárosiak a rekordbajnokot. A címvédő elleni nyolcadik PFC-sikerben oroszlánrészt vállalt Osváth Attila, aki előbb gólt, majd két asszisztot jegyzett a telt házat vonzó rangadón.

Nagy győzelmet aratott a Paksi FC a Ferencváros felett
Nagy győzelmet aratott a Paksi FC a Ferencváros felett
Fotó: Molnár Gyula

„Az volt a tervünk, hogy a mérkőzés elején letámadjuk a Ferencvárost és ott tartsuk a labdát az ellenfél térfelén. Gyorsan megszereztük a vezetést, az első félidőben egy-két lehetősége volt a Fradinak, gondolok itt Varga Barnabás helyzetére, de azt Ádi (Kovácsik Ádám – A szerk.) védte. Kontrolláltuk a játékrészt, sikerült is meglőni a második gólt. Fontos volt, hogy a szünet után észnél legyünk, és bár kaptunk egy gólt, gyorsan válaszoltunk rá, amivel lezártuk a mérkőzést” – fogalmazott portálunknak Osváth Attila.

Régen volt ehhez hasonló meccse Osváth Attilának

Nem a góljairól ismert a jobbszélső, aki legutóbb 2018 decemberében, egy Pénzügyőr–Puskás Akadémia találkozón(0–6) jegyzett gólt és gólpasszt, olyan pedig, hogy három találtból is főszerepet vállaljon, tizenkét éve történt. A Baja–Veszprém NB II-es bajnokin (1–9) két találatig és egy előkészítésig jutott.

„Külön öröm, hogy ezt a Ferencváros ellen tudtam ismét elérni – jegyezte meg a paksiak 28 éves labdarúgója. – Többször visszanéztem a gólomat, jól emlékszem rá. Vécsei Bálint lőtt kapura, amit Dibusz a 16-oson kívülre ütött ki, én pedig állítás nélkül rálőttem. Ramírezen minimálisan irányt változtatott a labda, ez becsaphatta a kapust. Kecskeméten hasonló távolságról lőttem gólt az előző idényben, csak akkor bal oldalról hoztam be a labdát. Örülök, hogy idén is betaláltam, remélem, nem ez lesz az utolsó.”

Bognár György a mérkőzést követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, jót tehetett a padoztatás Osváth Attilának, akit a Győr elleni vereség (1–2) után a fiatal Győrfi Milán váltott a Fehérvár ellen (2–1). Ezzel kapcsolatban a jobbszélső elmondta, szeretett volna azon a találkozón is játszani, de elfogadta a vezetőedző döntését. Utána csak a Fradi elleni találkozóra koncentrált, szeretett volna minél jobb teljesítményt nyújtani az edzéseken, a címvédő ellen pedig bizonyítani.

Bárkit megverhetnek a paksiak

A Paks nyolc mérkőzés után a tabella harmadik helyén áll 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel, két pontra a listavezető Ferencváros és a második Puskás Akadémia mögött.

„Hajlamosak vagyunk bárkit megverni és bárkitől kikapni. A zalaegerszegi és a győri mérkőzés is fogható lehetett volna, de úgy alakult, ahogy. Legyőztük ugyanakkor a Ferencvárost és a Puskást otthon, a Fehérvárt pedig idegenben, ami kiegyenlíti a mérleget. Azt gondolom, hogy rendben vagyunk, jó helyen állunk a tabellán, ha azt a teljesítményt tudjuk hozni, mint ezen a három meccsen, szezon végeztével ott lehetünk a dobogón vagy annak közelében” – tette hozzá Osváth Attila.

A Nemzetek Ligája miatt beiktatott válogatott szünet később kezdődik a Paksi FC számára, az atomvárosiak szerdán 14 órakor a Mezőörs elleni idegenbeli Magyar Kupa-találkozójukat pótolják.

„Nem lehet más a célunk, mint továbbjutni a kupában, utána jöhet egy rövid pihenő, de aztán újult erővel dolgoztunk tovább. A következő bajnoki mérkőzésünket Debrecenben játsszuk, az sem lesz könnyű találkozó” – zárta a 185 NB I-es mérkőzésnél tartó Osváth Attila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában