Atlétika

4 órája

Magasra ugrottak a szekszárdi fiúk Nyíregyházán

Megvédte bajnoki címét a Szekszárdi Sportközpont U16-os fiú magasugró csapata.

Teol.hu

Fotó: Beküldött kép

Nyíregyházán rendezték az U20-as, U18-as és U16-os Ügyességi és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokságot, ahol nagyszerűen szerepeltek a Szekszárdi Sportközpont atlétái. Az ugró- és dobóatléták a 2024-es szezon utolsó versenyén is bizonyították, hogy milyen kiváló műhelymunka folyik az egyesületben. 

Az U16-os korosztályú fiú magasugró csapat a tavalyi bajnoki címét védte meg. A Gaál László, Klézl Zsuzsanna és Scherer Tamás által felkészített csapat tagjai voltak: Gréczy Bálint, Gréczy Dániel, Kiss Bendegúz, Kiss Kende Bódog, és Máté Ákos. A szekszárdi fiatalok 162 centiméteres átlagot értek el, amellyel megszerezték az aranyérmet. 

Szintén a bajnokság első napján rendezték a fiúk súlylökő versenyét, mely versenyszámban a Gréczy Dániel, Gréczy Bálint, Fejős Márton, Szita Patrik összeállítású csapat felülmúlta az előzetes várakozásokat. Egyéni csúcsokat is elérve, 12,61 méteres átlaggal a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A bronzérmes csapatot Gaál László készítette fel.

Az U16-os korosztályban induló fiú diszkoszvető-, és gerelyhajító csapat egyaránt a negyedik helyen végzett, míg az U18-as korosztályban érdekelt fiú súlylökő csapat ötödik lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában