Visszatérés

2 órája

A covid miatt két és fél év kiesett Orsós Zoltánnak, majd hétvégén leiskolázta a mezőnyt

Augusztusban tért vissza az edzésbe a 37 éves szekszárdi atléta. Orsós Zoltán hétvégén leiskolázta a Bonyhád Bátaszék Futóverseny mezőnyét.

Berg Sándor

A koronavírus-járvány nem tett jót Orsós Zoltán sportolói karrierjének, a Szekszárdi Sportközpont igazolt futóját komoly korlátok közé szorította lakhelyén a covid, ami miatt edzésre sem tudott járni. Ez lelkileg is megviselte a sportolót, de közel két és fél év kihagyás után, augusztus elején nagy fordulat állt be az életében.

A férfiaknál Orsós Zoltán (elöl középen) nyerte az idei Bonyhád Bátaszék Futóversenyt
A férfiaknál Orsós Zoltán (elöl középen) nyerte az idei Bonyhád Bátaszék Futóversenyt
Fotó: Máté Réka

– Az integrációval voltak problémái, többször nekifutott, hogy újra bekapcsolódik a közös munkába, végül az elmúlt két hónapban ismét rendszeres látogatója lett az edzéseknek – nyilatkozta portálunk érdeklődésére Szőke Gergő. – A kritikus időszakon talán már túl vagyunk, a felkészüléséhez mérten hétvégén kihozta magából a maximumot. Tudjuk, hogy tud ennél gyorsabban is futni, egy jó téli alapozással ismét olyan formába lendülhet, hogy nemcsak az amatőr, de profi versenyeken is helyt tud majd állni, segítve ezzel az egyesületet a megmérettetéseken – tette hozzá a tréner.

A 37 éves Orsós Zoltán májusban 38:51 perces eredménnyel megnyerte a Borvidék Félmaraton tíz kilométeres távját, szombaton pedig a Bonyhád Bátaszék Futóversenyen nemcsak az abszolút első helyet szerezte meg, de gyorsabb volt a két- és háromfős váltóknál is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában