Helyi sport

2 órája

Debrecenben mostanában nem fogják megkedvelni a paksiakat, a PFC után az ASE is büntetett

Eilingsfeld és Chandler betörtek cívisvárosba, és közel hároméves nyeretlenségüket szakították meg. Az Atomerőmű SE Paks elintézte a DEAC-ot.

Dahud Emil

A múlt hétvégi szombathelyi tízpontos vereség után vérszemmel, győzelemre éhesen utazott az Atomerőmű SE Paks csapata Debrecenbe, hogy a legutóbbi bökkenőn túllendülve újra folytatni tudja a szezon elején megkezdett jó sorozatát.

Eilingsfeld János (labdával) volt a Paks egyik húzóembere
Eilingsfeld János (labdával) volt a Paks egyik húzóembere
Forrás: Molnár Gyula

Nem is kívánhattak volna szebb kezdést maguknak az atomvárosiak, hiszen fél perc sem telt el a mérkőzésből, de Eilingsfeld János máris beköszönt cívisvárosba. A kirobbanó formában lévő paksi játékos bekezdett egy triplával, majd az első félidő során ezt követte még három ilyen sikeres próbálkozás, és hetvenegy százalékos dobómérleggel mehetett pihenni. Az elején még voltak kellemes pillanatai a hajdú-bihariaknak, vezettek is egyszer 7-5-re Anderson és Williamson főszereplésével, azonban a Paks mindig kapcsolni tudott, és Lockett szinte áttörhetetlen védekezése legtöbbször megállította a DEAC támadásait. A találkozó elejétől látni lehetett, hogy a tolnaiak kezében van az irányítás.

Mondhatni, jót tett a debrecenieknek a szünet, mintha felpörögtek volna a következő játékrészben. Anderson és Pongó igyekeztek meccsben tartani csapatukat. Jay-Jay Chandler viszont beindította a rakétákat, és csakúgy szállította a pontokat az atomvárosiaknak. Eilingsfeld első félidejéhez lehetett hasonlítani az amerikai teljesítményét, aki a mérkőzés legjobbjaként zárt a mai napon 26 ponttal és 2 lepattanóval. A DEAC 79–48-as paksi vezetésnél Neuwirth Bence kosaraival még egyszer-egyszer feléledt, de képtelen volt megváltoztatni a találkozó kimenetelét. A paksiak közül kiemelkedett még Eric Lockett, aki 12 pontjával, 8 lepattanójával, és 6 gólpasszával csapata második legjobbjaként zárt.

Az Atomerőmű SE Paks ezzel a Paksi FC után egy héten belül a második atomvárosi csapat, amely fölényesen legyőz egy debrecenit.

Férfi NB I/A, alapszakasz, 6. forduló

DEAC–Atomerőmű SE 54–82 (15–22, 11–19, 14–22, 14–19)
Debrecen, v.: Földházi, Dr. Mészáros, Horváth

DEAC: PONGÓ M. 10/6, Anderson K. 13/9, Drenovac D. 7, Williamson A. 5, Ostojics D. 3 Csere: Garamvölgyi A. 5/3, Czermann P., Flasar B., Neuwirth B. 4, Várszegi A., Kovács A. 1, Hőgye P 6.  ASE: CHANDLER III 26/18, Halmai D. , Benke S. 9, EILINGSFELD J. 14/12, Lake D. 3. Csere: Révész 6, Kucsora, Kovács Á. 4, Joseph Y. 6, Géringer G. 2, Dorogi G., LOCKETT E. 12/3

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában