Muaythai

2 órája

Újabb sikereket értek el a szekszárdiak Baján és Budapesten

A múlt hétvégén ismét bizonyítottak a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület versenyzői, akik szeptember 28-án két helyszínen, Baján és Budapesten bizonyították kivételes felkészültségüket.

Farkas Eszter

A Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület összesen két bajnoki övet, egy kupagyőzelmet, valamint két ezüst- és egy bronzérmet szerzett a hétvégi rangos eseményeken.

A Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület két versenyzője is bajnoki címet szerzett a hétvége folyamán
Müller Gergő és Balassa Nikolett bajnoki címet szerzett a hétvége folyamán
Fotó: Beküldött fotó

Bajai sikerek – WFC Hungary K-1 és K-1 Light Országos Bajnokság

Baján, a WFC Hungary által rendezett országos bajnokságon a felnőtt mezőnyben versenyző Müller Gergő fantasztikus formában lépett a ringbe a 86 kilogrammos súlycsoportban. A K-1 szabályrendszerben, kemény küzdelmeket követően megszerezte a bajnoki övet, és ezzel ismét bebizonyította, hogy kiemelkedő helyet foglal el a hazai küzdősport élmezőnyében.

Budapesti bravúr – I. Faith Fighter Nemzetközi Küzdősport Gála

Eközben Budapesten, a Madárfészek Ökölvívó Akadémián rendezték meg az első Faith Fighter Nemzetközi Küzdősport Gálát, ahol a mindössze tizenhárom éves Balassa Nikolett ismét bizonyította tehetségét. A kadett korcsoport 45 kilogrammos K-1 Light kategóriájában mindenkit maga mögé utasítva elhozta a bajnoki övet Szekszárdra.

További eredmények:

  • Monigl Bence (Dragon Fight Club, Felnőtt 75 kilogramm K-1 Light) – kupagyőzelem
  • László Tóbiás (Junior, 70 kilogramm K-1) – bronzérem
  • Marczy Tivadar (Felnőtt, 80 kilogramm K-1 Light) – ezüstérem
  • Szőke Róbert (Felnőtt, 71 kilogramm K-1 Light) – ezüstérem
  • Kótai János (Dragon Fight Club, Junior, 71 kilogramm K-1 Light) – bemutatómérkőzés, ugyanis az ellenfele visszalépett

A Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület versenyzői nem először bizonyították kiemelkedő teljesítményüket szeptemberben, hiszen az egy héttel korábban, szeptember 21-én megrendezett WFL-IMBF nyílt országos küzdősport bajnokságon is szép eredményekkel zárták a versenyt. A budapesti rendezvényen két arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek. A szekszárdi csapathoz csatlakozó Dragon Fight Club versenyzői, Monigl Bence és Kótai János szintén remekül helytálltak.

Szeptember 21-én is kiválóan szerepeltek a szekszárdiak. Balról-jobbra: Farkas Bence, Marczy Tivadar, Monigl Bence, Balassa Nikolett, Eördögh Péter, Müller Gergő, László Tóbiás, Kótai János
Szeptember 21-én is kiválóan szerepeltek a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület és a szekszárdi Dragon Fight
Club versenyzői. Balról-jobbra: Farkas Bence, Marczy Tivadar, Monigl Bence, Balassa Nikolett, Eördögh Péter, Müller Gergő, László Tóbiás, Kótai János
Fotó: Beküldött fotó

– Versenyzőink K-1 Light és K-1 B Class szabályrendszerekben léptek ringbe - tudtuk meg Eördögh Péter, Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület vezetőjétől. A K-1 Light szabályrendszer kontrollált erejű kickbox technikákat engedélyez, tiltja a kapaszkodásból végrehajtott technikákat, a láb megfogását és a forduló ütést. Ideális kezdő kategória. A K-1 B Class tizenhat éves kortól engedélyezett védőfelszereléses amatőr K-1 szabályrendszer. Full kontakt küzdelem, tehát az alkalmazott technikákat teljes erővel lehet végrehajtani, de ebben a versenyrendszerben megkötés, hogy térdrúgással a fej fogásból nem támadható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában