Vármegye II

2 órája

Történelmi mérkőzés következik Pakson

Először találkozik tétmérkőzésen az ASE Paks és a Dombóvári LK a Tolna Vármegyei II. osztályban.

Berg Sándor

A paksiak elleni 3–3-as döntetlennel kezdte, majd a kisdorogiakat verte otthon a Nagymányok (3–0), a legutóbbi két fordulóban viszont vereséget szenvedett Faddon (0–1) és Tengelicen (1–5). Bodó József együttese azt a Gerjent fogadja, amely idegenben még pontot és gólt sem tudott szerezni, a mórágyi és dombóvári találkozón 0–11-es a gólarányuk. Ráadásul a völgységiek tizenkilenc mérkőzés óta veretlenek hazai pályán a másod­osztályban (az előző idényben kvalifikációs bajnokságot rendeztek, ahonnan a vármegyei élvonalba jutottak).

Péger Dávidék az újonc dombóváriakat fogadják a vármegye II hétvégi rangadóján
Péger Dávidék az újonc dombóváriakat fogadják a vármegye II hétvégi rangadóján
Fotó: Molnár Gyula

A Dombóvári LK Pakson kezdi meg hárommeccses idegenbeli túráját. Az újonc egyelőre még nem örülhetett győzelemnek a Szuhay Sportcentrumtól távol, ugyanakkor négy mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, ezzel szemben az ASE a legutóbbi két találkozóján csak egy pontot gyűjtött. A két csapat történelmi mérkőzést játszik, ugyanis még egyszer sem találkoztak tétmeccsen egymással. 

A Kisdorog három vereség után a tengeliciek ellen megszerezte első pontját, majd legutóbb Gerjenben egy ráadásban szerzett találattal diadalmaskodott. Szabó Vendel együttesénél átszakadt a gát, amit a mórágyiak bánhatnak a hétvégén. A dorogiaknak ez lesz mindössze a második hazai bajnokijuk, a látogatók viszont túl vannak már három idegenbeli meccsen, közte a fájó aparhanti vereségen, amin kétgólos előnyből hagytak veszni. Löfli Dávid játékos-edző eltiltás miatt Tóth Lászlóra és Fürst Józsefre sem számíthat. 

Az aparhantiak szabadnapjával új listavezetőt köszönthetünk, amennyiben a Tengelic három ponttal távozik Faddról. A házigazda az aparhantiak elleni hazai pofon után (1–4) kezd magára találni, a Nagymányokot legyőzte, a DLK vendégeként pedig gól nélküli döntetlent játszott. A látogató viszont a teljes mezőny legjobb formában lévő csapata, a megszerezhető tizenkét pontból tízet begyűjtött az elmúlt négy mérkőzésén. 

Tolna Vármegyei II. osztály, 7. forduló
Október 5., szombat: ASE Paks–Dombóvári LK 15, Nagymányoki SE–Gerjeni SE 15 óra
Október 6., vasárnap: Kisdorogi FC–Mórágyi SE 15, Faddi SE–Tengelici SE 15 óra
Szabadnapos: Aparhanti SE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában