Labdarúgás

2 órája

Vas Gábor: Marco Rossi szavai motiválnak, hogy dolgozzak továbbra is keményen

A Paksi FC huszonegy éves védője a múlt hónapban először kapott meghívást a magyar labdarúgó-válogatott felnőtt keretébe. A sors azonban közbeszólt, és mivel beszakadt a jobb combhajlítója, kénytelen volt idő előtt elhagyni a telki edzőközpontot. Vas Gábor most azért hajt, hogy megállja a helyét klubszinten, és hogy nemsokára remélhetőleg újra a nemzet legjobb futballistái között láthassuk.

Dahud Emil

Vas Gábor (középen) nagyon jól érezte magát korábban a magyar válogatott keretében

Fotó: Koncz Márton

– Szeptemberben a válogatott telki összetartását el kellett hagynia a sajnálatos sérülése miatt. Jelenleg hogy van?
– Köszönöm, minden rendben, a sérülésemnek már mondhatni, nyoma sincs, az utolsó két bajnokin már pályára léphettem – mondta hírportálunknak Vas Gábor, az atomvárosiak 21 éves futballistája.

Írhatnánk, hogy a magány szobra, de nem lenne igaz, hiszen Vas Gábor gyorsan beilleszkedett a többiek közé
Írhatnánk, hogy a magány szobra, de nem lenne igaz, hiszen Vas Gábor gyorsan beilleszkedett a többiek közé
Fotó: Koncz Márton

– A legutóbbi két Nemzetek Ligája mérkőzésre készülő keretbe azonban nem kapott behívót.
– Ez így van sajnos. Viszonylag hamar, három hét alatt felgyógyultam a másfél hónappal ezelőtti izomszakadásból, mégsem volt annyi játéklehetőségem az utóbbi időben, amennyi szerintem egy válogatott kerettagsághoz kellene. Kevés játékperc jutott nekem az elmúlt egy hónapban.

– Ez a novemberi Hollandia, majd Németország elleni mérkőzésekre változhat?
– Rajtam nem fog múlni, én mindent megteszek annak érdekében, hogy újra megkapjam a bizalmat Marco Rossitól. Ahogy említettem korábban, szeptemberben nagyon jól éreztem magam a táborban, ennél nagyobb megtiszteltetés nem nagyon érheti az embert.

– Ha már szóba került Marco Rossi, a Mester adott önnek külön tanácsokat, hogyan értékelte a teljesítményét Telkiben?
– Megmondom őszintén, velem külön nem igazán beszélt a játékomról. Sajnos az említett sérülés miatt nem tölthettem el olyan sok időt a válogatott edzőközpontjában. Viszont amíg ott voltam, inkább a „veterán válogatott” csapattársak igyekeztek segíteni, mint újdonsült kerettagot. Nagyon befogadóak voltak, és ez tök jól esett, hamar beilleszkedtem. Visszatérve a szövetségi kapitányra, a távozásomkor váltottunk azért néhány szót.

– Miről beszéltek?
– Sajnálta ő is, hogy így alakult, és motivált, hogy dolgozzak továbbra is keményen. Szerencsétlenül alakult a helyzet, főleg, hogy akkor nem állt a válogatott olyan fényesen védők terén.

Varga és Ádám segítette Vas Gábor beilleszkedését

– Említette, hogy a játékostársak segítettek inkább, kikkel volt meg a legjobban az összhang?
– Az egykori csapattársak, Varga Barni és Ádám Martin. Bemutattak mindent és mindenkit. Mondhatni, a szárnyaik alá vettek.

– Így, hogy most nem lehetett kerettag, külső szemmel hogyan értékeli a válogatott legutóbbi két meccsen nyújtott teljesítményét?
0ľ Öröm volt látni, hogy a hollandok ellen nagyon kevés hiányzott a győzelemhez, de ne legyünk telhetetlenek, azt hiszem, egy ilyen kaliberű csapat ellen az 1-1-es döntetlennel is meg lehetünk elégedve. A Bosznia-Hercegovina elleni 2-0-s győzelem pedig adott a csapatnak egy nagy löketet a csoport második helye felé. Remélem, hamarosan újra kivehetem a részemet a nemzeti tizenegy munkájából.

– Sajtóhírek szerint a csapattársa, Böde Dániel a közeljövőben újból magára öltheti a címeres mezt.
– Azt nem csodálnám, Dani kirobbanó formában van! Simán el tudnám képzelni a csatársorban, szerintem sokat tudna segíteni a csapatnak. Párszor már bebizonyította, hogy van ott neki helye.

– Mi a helyzet most klubszinten? A hétvégén Debrecenbe utaznak, és a régebben Pakson edzősködő Máté Csaba vezette DVSC vendégei lesznek, akik már három mérkőzés óta nyeretlenek. Önök viszont ugyanennyi győzelmet ünnepelhettek az elmúlt összecsapásaikon. Mik a kilátások?
– Nem szabad alábecsülni őket. Az, hogy hogyan teljesítettek a közelmúltban, semmit nem jelent. Nehéz, és kemény mérkőzésre számítok. Mindent meg kell tenni azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

A szeptemberi összetartásra mintha elátkozták volna a nemzeti tizenegy védelmét. Lang Ádám és Szalai Attila a kevés játékperceik miatt be sem kerülhettek. Botka Endre szintén nem számított alapembernek a Ferencvárosban. Gergényi Bence (Újpest) és Yaakobishvili Antal (Girona) Vas Gáborhoz hasonlóan először kaphattak lehetőséget a felnőtt csapatban. A Vas Gábor nélkül Düsseldorfba utazó, és a bosnyákokat itthon fogadó magyar labdarúgó-válogatott védelmében végül Willi Orbán, Dárdai Márton, Balogh Botond és Botka Endre játszottak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában