labdarúgás

2018.09.07. 07:10

Rangadók fordulója lesz az ötödik kör

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Felsőházi rangadót játszanak Madocsán, ahová a tavalyi bronzérmes Szekszárd látogat. Mindkét együttes még százszázalékos a bajnokságban, de vasárnap kora estére az egyik csapat hibátlan mérlege biztosan megszakad. A hazaiaknak ez lesz sorozatban a harmadik komoly meccse, míg a Szekszárdnak eddig csak Kisdorogon kellett megizzadnia.

Idegenben még nem szerzett pontot a Tolna-Bogyiszló, ettől függetlenül nem teljesen esélytelenként utazik Mórágyra. Már csak azért sem, mert a vendéglátóknál eltiltás miatt nem szerepelhet Tóth Tamás, akik – ha az átlagot nézzük – nélküle meccsenként három góllal lesznek szegényebbek. Mindkét csapatra a szép játék jellemző, ez vasárnap sem lesz másként.

Habár a tabellán elfoglalt helyezés nem erről árulkodik, az elmúlt évek helyezései miatt pikáns lesz a Kisdorog és a Fadd összecsapása is. A másodosztályban is rendeznek völgységi derbit a hétvégén, amelyen az Aparhant és a Nagymányok is kiköszörülné a csorbát a múlt heti veresége után.

Alsóházi rangadókból sem lesz hiány ebben a fordulóban: az Őcsény a szintén pont nélkül álló pincehelyieket fogadja, míg a Kaposszekcső-Csikóstőttős gárdája Gerjenben vendégszerepel.

Szintén háromesélyes a Simontornya–Bölcske, ember legyen a talpán, aki a felsorolt párharcok végkimenetelét el tudja találni. Egyedül talán a címvédő Bonyhád-Börzsöny dunakömlődi vendégjátéka tűnik fix kettesnek.

Megyei II. osztály, az 5. forduló párosítása. Szeptember 8., szombat: Gerjen SK–Kaposszekcső-Csikóstőttősi KSE, Simontornya TC–Bölcskei SE, Őcsény SK–Pincehelyi ATE 16.30.

Szeptember 9., vasárnap: Mórágyi SE–Tolna VFC II-Bogyiszló, Aparhanti SE–Nagymányoki SE, Madocsa SE–Szekszárdi UFC II, Dunakömlődi SE–Bonyhád-Börzsöny SE, Kisdorogi FC–Faddi SE 16.30.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!