labdarúgás

2018.09.07. 07:00

Törlesztene a tavaszért a BVLC

A mezőny öt veretlen csapata közül kettő egymással meccsel a megyei I. osztály 5. fordulójában: a Bonyhád VLC azt a Dunaföldvár FC-t fogadja, amelytől tavasszal hazai pályán vereséget szenvedett.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Bonyhád VLC (5.)–Dunaföldvár FC (2.)

Szeptember 8., szombat, kezdés: 16.30 óra

A tamásiak felett a kupában aratott 6–2-es sikerét egy tolnai döntetlennel fejelte meg a Bonyhád. A címvédő otthonában elért 2–2 azért is jó eredmény, mert az előző idényben 5–2-es vereséget szenvedtek a későbbi bajnoktól Köllő Rolandék. A földváriak a Majosi SE ellen arattak meglepően magabiztos – a játék képét tekintve teljesen jogos – győzelmet. Barics Péter együttese hatékonyan futballozott, sőt a hajrában újabb gólokat szerezhetett volna, de a helyzetei kimaradtak. Most a másik völgységi riválissal, a BVLC-vel találkoznak a földváriak, akik jó szájízzel utazhatnak szombaton Bonyhádra, lévén tavasszal 3–1-re győzni tudtak.

A bonyhádiak érthetően vissza szeretnének vágni, a földváriak ugyanakkor szeretnének tovább tapadni a Tolnára. Jó meccsre van kilátás, a hírek szerint jó idő is várható szombaton, minden adva lesz tehát ahhoz, hogy egy vérbeli rangadót szurkolhassanak végig a két csapat drukkerei.

Köllő Roland, a Bonyhád VLC edzője: – Úgy éljük meg a tolnai döntetlenünket, hogy nyertünk az egy ponttal.

A meccs elején vezetést szereztünk, de aztán a nagy, egyéni hibákat követően kaptunk két gólt, így a végén örülhettünk az egy pontnak. A szezonban másodszor csináltunk ilyet, korábban a Majosi SE elleni kupameccsen is a legvégén találtunk be riválisunk kapujába. Ez is bizonyítja, hogy remek a küzdőszellemünk, egységesek vagyunk, tudunk egymásért harcolni. Nemcsak a mérkőzéseken, de az edzéseken is megtapasztalom mindezt, azt gondolom, hogy jó úton járunk. A dunaföldváriak az előző szezonban is jó csapat benyomását keltették, most már eredményeik is vannak. Itthon három egyre kikaptunk tőlük, akkor nagyon jól játszottak.

Ezért a vereségért is szeretnénk revansot venni, meg aztán saját közönségünk előtt nem is lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése. A mi csapatunk is más, mint a tavalyi volt, ez egy erősebb együttes. Genczler Kornél a strandfoci-válogatottal szerepel egy olaszországi tornán, rá, illetve a továbbra is sérült Sebestyén Norbertre nem számíthatok. Pap Roland és Varga Ákos ugyanakkor bevetésre kész.

Megyei I. osztály, az állás

1. Tolna 4 3 1 0 9–4 10

2. Dunaföldvár 4 2 2 0 6–1 8

3. Kakasd 3 2 0 1 6–5 6

4. Tamási 4 1 3 0 9–5 6

5. Bonyhád 3 1 2 0 5–4 5

6. Szedres 2 1 1 0 4–1 4

7. Bátaszék 3 1 0 2 8–8 3

8. Tevel 4 1 0 3 5–9 3

9. Dombóvár 3 0 2 1 2–3 2

10. Majos 4 0 2 2 3–8 2

11. Kölesd 4 0 1 3 3–12 1

Barics Péter, a Dunaföldvár FC edzője: – Biztató játékkal győztük le a Majost, a játékosok végre beletették a játékba azokat a plusz dolgokat, amiket korábban hiányoltam, jó volt látni ezt, különösen azoktól, akikkel szemben kritikát fogalmaztam meg. Megvolt bennünk a kellő egészséges agresszivitás, jól is játszottunk, igaz a majosiaktól többet vártam. A nyáron igazolt új játékosaink még nem teljesen épültek be, kell nekik még egy kis idő, de azt gondolom, hogy jó úton haladunk, és ezt az eredményeink is igazolják.

A Bonyhádnak van jelenleg a legjobb kerete a bajnokságban, nem lesz könnyű dolgunk ellenük. Ismerjük az erősségeiket, ugyanakkor azt is tudjuk, hogy mik a gyengéik. Minden meccsre úgy küldöm fel a csapatot a pályára, hogy nyerni szeretnénk, így lesz ez szombaton is. Az eddigi szereplésünk nem rossz, négy meccsből kettőt megnyertünk, kétszer döntetlent játszottunk, tapadunk a Tolnára. Van hiányérzetem, mert igaz, hogy Szedresben csak az utolsó pillanatokban egyenlítettünk, de a játék képét tekintve ott is nyernünk kellett volna. Kölesden pedig rengeteg helyzetet dolgoztunk és hagytunk ki, a csatáraink indiszponáltsága miatt nem győztünk.

Dombóvári fiatalok várják a bajnokot

A Dombóvár és a Tolna az előző szezonban szinte végig kiélezett versenyt futott az aranyért, Buzás Attila csapata a legvégén előzte meg a két váratlan vereséget szenvedő DFC-t, amely végül a dobogóról is lecsúszott. A csúcsformában lévő Dombóvár a két csapat tavaszi rangadóján saját közönsége előtt 3–1-re győzött, s akkor nagyon úgy tűnt, hogy senki és semmi sem tudja elvenni Kardos Ernő együttesétől a bajnoki címet...

Most megint jön a rangadó, de most egy alaposan megfiatalított DFC vár a nyáron tovább erősödött Tolnára, amely listavezető, míg a vendéglátó három meccs után győzelem nélkül csak kilencedik. Mondani sem kell, hogy mekkora lökést adna Horváth Árpádéknak egy esetleges siker, ugyanakkor egy vereség sem jönne jól az alakuló gárdának.

A további program

Megyei I. osztály, az 5. fordulóban. Szeptember 8., szombat: Dombóvár FC–Tolna VFC 16.30 óra. Szeptember 9., vasárnap: Majosi SE–Bátaszék SE 16.30 óra. Kölesdi SE–Kakasd SE 16.30 óra. Tevel Medosz SE–Szedresi SE 16.30 óra. A Tamási 2009 FC együttese szabadnapos lesz.

A góllövőlista

4 gólos: Szabolcska Tamás (Tolna). 3 gólos: Faller András (Bátaszék), Jammeh Haruna (Tamási), Simon Tibor (Tevel). 2 gólos: Blatt Pál (Tolna), Cseh Tibor (Szedres), Samuel Ellis Ato (Tamási), Farsang Patrik (Dunaföldvár), Márk Krisztián (Kakasd), Máté Balázs (Kakasd), Pál Achilles (Tolna), Papp Gábor (Tamási).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!