Közélet

2014.03.21. 18:42

Érdemkereszt az áldozatos gyógyító és közéleti munkáért

Címkék#Madocsa

Egy korábbi közlekedési baleset miatt a hosszantartó állás már nehezére esett, ezért döntött úgy bő húsz éve dr. Szigethy András, hogy megpályázza a madocsai háziorvosi állást.

TEOL/V.T.

Előtte nőgyógyász, urológus szakterületen folytatott tudományos és gyógyító munkát, amit több mint félszáz publikáció és kongresszusi előadás, két könyvrészlet, egy urológiai mérőműszer ipari szabadalma fémjelez. Amikor fogorvos feleségével, Székely Zsuzsannával a váltás mellett döntöttek, elővette a közlönyt állást keresve. Duna-parti fekvése, jó földrajzi elhelyezkedése szólt Madocsa mellett. Később, amikor megismerte, más is: határozott, céltudatos, korrekt emberekre és mostanra otthonra leltek itt.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Szigethy András a díjjal (A szerző felvétele)
[/caption]A főorvos nemcsak aktívan praktizál, aktívan politizál is. Azt mondja, olyan, hogy független – gondolkodásban – nincs, legfeljebb pártállásban. Ő – bár volt már hátránya belőle – úgy gondolja, kötelessége részt venni a politikában. – Nagyképűség nélkül mondom: Isten, haza, család – válaszolja a kérdésre, hogy mi is a vezérelve. A Madocsa és Vidéke Kisgazda Polgári Egyesület alapítója, közelmúltig elnöke, a Fidesz Országos Választmányának tagja.

A Paksi FC elkötelezett drukkere, a csapathoz Váczi Lászlóhoz és Haraszti Zsolthoz fűződő barátsága is köti. Dr. Szigethy András áldozatos gyógyító tevékenysége és a közösségért folytatott több évtizedes kimagasló munkája elismeréséként átvehette a Magyar Bronz Érdemkeresztet a nemzeti ünnepen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!