Közélet

2012.06.08. 14:49

Hivatalosan is átadták a kórházat

A régió valamennyi kórháza, így a dombóvári Szent Lukács Egészségügyi Nonprofit Kft. részéről is pénteken írták alá az átadási szerződést a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézettel (GYEMSZI).

H. E.

A város képviseletében Szabó Loránd polgármester, illetve Lehoczkiné dr. Kercsó Erzsébet aljegyző vett részt az eseményen, a kórházat pedig dr. Schmidt László orvos-ügyvezető és Schlag Judit gazdasági vezető képviselte.

Az intézmény a törvényi változások miatt május elsejétől már nem az önkormányzat, hanem a GYEMSZI vagyonkezelésébe tartozik, ám néhány kérdés még tisztázatlan.

A kórház területén vagy ahhoz kívülről kapcsolódóan ugyanis vannak olyan egységek, amelyek az egészségügyi ellátást nem befolyásolják, a város viszont igényt tartana rá. Ilyen például az üresen álló nővérszálló, amelyet értékesíteni szeretne az önkormányzat, de kérdéses a parkolók sorsa is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!