Közélet

2013.08.28. 16:39

Kagylók és rovarok támadtak leginkább

Közel 3500 strandoló sérüléseit látták el a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó szolgálatának önkéntesei az idei szezonban, a Balatonnál.

H. E.

Vass Viktória, a Magyar Vöröskereszt Sajtóirodájának kommunikációs referense elmondta, hogy a szolgálat tizenkét Balaton-parti település 19 strandján állt készenlétben július 1. és augusztus 22. között. Anyagi okok miatt idén valamivel kevesebb helyszínen tudtak ott lenni, mint az előző években, az egy strandra eső ellátások száma ugyanakkor nőtt. A legtöbben kagyló okozta sérülés miatt fordultak az elsősegélynyújtókhoz, illetve sokan keresték fel őket rovarcsípés, ficam és kisebb sportsérülések miatt. Mentőhívásra 36 esetben volt szükség.

Az önkéntes programban mintegy 300 fiatal vett részt, a dél-dunántúli régióban augusztus 1-9. között Tolna megyeiek is a strandolók rendelkezésére álltak – mondta el Gulyás Katalin, a Vöröskereszt megyei igazgatója.

A szolgálat 2007-es indulása óta 23664 sérülést láttak el az önkéntesek, közvetlen életmentő beavatkozás négyszer történt, ebből kettő tavaly nyáron. Defibrillátor idén is volt az elsősegélynyújtó pontokon, ezek közül hatot a Magyar Vöröskereszt biztosított.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!