Közélet

2016.08.22. 10:23

Kicsit több véradóra számítottak

Általános tapasztalat, hogy nyáron csökken a véradó kedv, hiszen erre az időszakra esnek a szabadságok, nyaralások. Viszont vérre ilyenkor is szükség van.

H.É.

A Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének adatai szerint júniusban a 865 fős tervezett létszámnál mindössze kettővel kevesebben jelentek meg, viszont sok volt a kiszűrés, így végül 686-an adták a vérüket. Júliusban is 865 fő megjelenésével tervezett a szervezet, de csak 798 véradó ment el, végül 660 főtől vehettek vért. Augusztus közepéig 360 jelentkezőre számított a Vöröskereszt, 274-en meg is jelentek, közülük 218-an adták a vérüket.

A nyáron is a pksi atomerőműbe szervezett véradás érte el a legjobb eredményt, ahol közel 140 embertől vettek vért, viszont volt olyan falusi alkalom, ahol mindössze hárman jelentek meg, és csak ketten adták a vérüket. A szervezet a véradószám emelése érdekében több rendezvényhez is csatlakozott, munkahelyekre szálltak ki, valamint idén is megtartották a három megye közös véradó napját. Az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján közzétett vérkészlet információk szerint jelenleg a 8 vércsoportból 6-ban éppen elég a vér mennyisége, kettőben (B+, AB+) ennél több.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!