Közélet

2012.06.18. 14:04

Miért kapnak langyos vizet a betegek a kórházban?

Rovatunkban szakértőink segítségével olyan kérdésekre keressük a választ, amelyeket személyesen nem tettek volna fel.

M. Á.

Bármire kíváncsiak, forduljanak bizalommal Molnár Ágneshez, aki továbbítja azt a megfelelő szakembernek. Elérhetőségeink: e-mail: [email protected], telefon: 0630/650-3013, levél: 7100 Szekszárd, Liszt Ferenc tér 3. Jelige: Az olvasó kérdez.

Mi az oka annak, hogy a betegek csak meleg vizet tudnak inni a kórházban? Egyre melegebb van, az emberek szomjasak, meg hát étkezés közben is jólesne nekik, ha nem langyos vizet kellene kortyolgatniuk. Az ásványvízre pedig sajnos a legtöbbünknek nincs pénze. Milyen megoldást lehetne kitalálni erre a problémára? Az nem válasz, hogy elavultak a csövek.

Dr. Németh Csaba orvos igazgató válaszol

A kórházi csapokból folyó víz minősége nyilván a vízhálózat, a kórházba bejövő vízminőség, valamint az épületek adottságaitól függ, ennek befolyásolására vajmi kevés lehetőséget látok. A kórházban folyamatos, ingyenes hideg ásványvíz biztosítása nyilván irreális elvárás. (Bár nyáron, kánikula idején a nagy betegforgalmat bonyolító helyeken, pl: rendelőintézet, 25 literes szódás ballonban biztosítunk ingyen frissítőt).

A probléma oly módon látszik megoldhatónak, hogy minden osztályon van a betegek részére fenntartott hűtőszekrény, ahol a beteg nevével ellátott palackban lehet innivalót hűteni annak, akinek a csapból folyó víz hőmérséklete nem lenne megfelelő, valamint minden osztályon, minden nap, édesített, és cukorbetegek vagy diétázók részére cukor nélküli tea is folyamatosan biztosított, és kérésre a betegek rendelkezésre áll.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!