Közélet

2014.05.30. 15:28

Nem találják a település orvosát

Hatodszorra sem sikerült megfelelő szakembert találni a mözsi IV. számú háziorvosi körzet praxisának betöltésére.

TEOL/S.K.

Mint arról már többször írtunk, 2011-ben volt a mözsieknek utoljára „saját” doktoruk, azóta ott helyettesítéssel látják el a feladatot. Sokáig még jelentkező sem akadt a tolnai önkormányzat által kiírt pályázatokra. Ez év elején, az ötödik pályázatra már volt egy aspiráns, Komlóról. A képviselő-testület azt szerette volna, ha a doktornő négy hónapig, úgymond próbaidősként előbb közalkalmazottként dolgozik, majd, ha kölcsönösen elégedettek a felek, vállalkozóként folytathatja. Erre azonban a jelölt nem volt hajlandó, és visszalépett a pályázattól.

A város ezután újabb pályázatot írt ki, amelyre szintén volt jelentkező, ezúttal Makóról. Pályázatát május végi ülésén tárgyalta a testület. Ez a doktornő azonban nem felelt meg a szakmai feltételeknek, a hiányzó pályázati dokumentumokat nem nyújtotta be, így a képviselők nem tehettek mást, mint hogy elutasítják a jelentkezőt. A mözsi településrészen így marad a helyettesítés, de a város vezetői nem mondtak le arról, hogy betöltsék a IV. körzet praxisát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!