Közélet

2014.02.07. 11:09

Tovább korszerűsödik a bonyhádi kórház

Bonyhád Egy nyertes pályázatnak köszönhetően teljes körűen megújul a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet tüdőgyógyászati részlege.

Vizin B.

Dr. Barcza Zsolt főigazgató-főorvos kérdésünkre elmondta, az intézmény jelenleg négy épületrészből álló együttes, tömbösítés útján az egyik megszűnik, a tüdőgyógyászati funkciók a főépülethez integrálódnak. A betegellátást ezáltal három épületben oldja meg az intézmény, amely költségcsökkenést eredményez.

Az építési beruházással érintett terület megújul, az orvosi és az ápolási eszközpark, valamint az informatikai rendszer korszerűsödik. – Például a digitális mellkas-átvilágítás eredményeként korábbi fázisában felismerhetők lesznek a tüdőbetegségek, amely hozzájárul az olcsóbb terápiás ellátáshoz, a betegek életminőségének teljes visszaállításához – emelte ki a főigazgató.

Dr. Barcza Zsolttól azt is megtudtuk, a tüdőgyógyászat mellett az egynapos sebészet is bővül. A projekt 2015-ös zárását követően az OEP által finanszírozott egynapos sebészeti esetszám is növekszik. Hangsúlyozta, a többletfinanszírozással és a beszerzett új eszközökkel egyes műtéttípusoknál csökkenthető lesz a várólista.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!