Közélet

2014.05.18. 11:53

Amikor egymásra talál templom és természet

Címkék#Tengelic

A Gyulaj Zrt. kiemelten fontosnak tartja, hogy a területén található kultikus, történelmi emlékhelyeket megőrizze – hangsúlyozta Gőbölös Péter a tengelici parkerdő és a Benyovszky-kápolna múlt pénteki átadásán.

TEOL/Sz.Á.

Ehhez a munkához a Gyulaj Zrt. megkapta a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank segítségét. Ugyancsak nyújtott anyagi támogatást a Szombathelyi Erdészeti Zrt. A közeljövő tervei között tematikus tanösvények és egy szép kilátó megépítése is szerepel.

Nyiri János, az MFB szóvivője dr. Kövér László házelnök üzenetét tolmácsolta. „Azt remélem, hogy mindenki, amikor itt az erdő közepén álló templomban találkozik a történetével, megpróbálja megtalálni gróf Benyovszky Rezső igazi kincsét. Annak érzését és biztos tudatát, hogy összetartozunk” – húzta alá az országgyűlés elnöke. 

Dr. Jung László méltató beszéde után Kajsza Béla, Tengelic alpolgármestere olvasta fel a község távollévő polgármesterének köszöntőjét. Végezetül dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök áldotta meg a Benyovszky-kápolnát, a természet és templom egymásra találásának jegyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!