A béke pártján

2024.06.06. 08:51

Orbán Viktor: vasárnap mondjunk nemet a háborúra! (videó)

„Nekünk sikerülhet, ami 104 éve nem sikerült” – írta a kormányfő közösségi oldalán.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a felújított geszti Tisza-kastély avatásán a nemzeti összetartozás napján, 2024. június 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor a felújított geszti Tisza-kastély átadóünnepségén kedden azt mondta: a 104 évvel ezelőtti országvesztést egy olyan háború hozta Magyarország nyakára, amelyet az akkori miniszterelnök, Tisza István minden porcikájával ellenzett, azonban az országnak nem volt elég ereje, hogy kimaradjon a háborúból, mert egy olyan birodalomhoz volt hozzáláncolva, amely a háború és béke kérdését megtartotta magának.

A miniszterelnök hangsúlyozta: akkor Bécsben és Budapesten is „tele volt a padlás” háborús uszítókkal, hamis messiásokkal, külföldi ügynökökkel, Magyarországnak így egy „rákényszerített háborúba kellett belemasíroznia”. Szerinte azonban az első világháborún nemcsak a legyőzöttek, de a győztesek is rajta vesztettek.

Nekünk sikerülhet, ami 104 éve nem sikerült. Vasárnap mondjunk nemet a háborúra!

– írta a kormányfő a Facebook-oldalán csütörtökön megosztott videóhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában