Teol.hu videó

2024.07.26. 17:29

Közlekedj okosan napon kerekeztek a gyerekek (videó)

Szeri Árpád

Közlekedj okosan napon ismerkedhettek a gyerekek a helyes, biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés tudnivalóival Őcsényben, a Rózsa Tanya Élményfarmon. A rendezvény pénteken délelőtt, a helyi tábor keretében zajlott és Rózsa László, a létesítmény tulajdonosa is nagy érdeklődéssel kísérte figyelemmel. 

Közlekedj okosan
A Közlekedj okosan napon a nyolcéves Rózsa Dávid is hibátlanul végigkerekezte a pályát
Fotó: Mártonfai Dénes

A közel húsz fiatalnak Szilák Henriette, a tolnai polgárőrség vezetője tartott rövid szabály ismertetést. Azt is részletezte, hogy a Rózsa Tanya betonozott terén kialakított, közlekedési lámpákkal és különböző akadályok ellátott ügyességi pályán miként kell az előírásoknak megfelelően végighaladni kerékpárral.

A találékony gyerekek – Bánhegyi Tamás és dr. Frank József polgárőr segítők közreműködésével – nemcsak biciklivel, hanem rollerral, sőt, kistraktorral is teljesítették a távot, akadt, aki ezt többször is megtette, természetesen az összes szabályt betartva.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában