Teol.hu videó

2024.09.02. 09:37

Schatz Jánosné vehette át a Hirling Ádám kitüntető díjat (videó)

Schatz Jánosné, a Polgármesteri Hivatal költségvetési és pénzügyi ügyintézője vehette át idén a Hirling Ádám kitüntető díjat, amellyel közel harminc évnyi közszolgálati munkáját ismerték el.

Farkas Eszter

Schatz Jánosné vehette át a Hirling Ádám kitüntető díjat

Fotó: Kiss Albert

Schatz Jánosné több évtizedes pályafutása során a pénzügyi terület elkötelezett szakértőjévé vált, akit kollégái is nagyra becsülnek. Elmondása szerint a pénzügyi terület dinamikus változásai és a folyamatos tanulás motiválták, hogy – 1996 óta – több évtizeden át ezen a pályán maradjon.

Napi feladatok és kihívások

Schatz Jánosné költségvetési és pénzügyi ügyintézőként nap mint nap a város pénzügyi stabilitásáért dolgozik.

– Szerteágazó feladataim közé tartozik a költségvetés tervezése, a pénzügyi jelentések készítése, és az önkormányzati intézmények gazdálkodásának elemzése – mondta. Munkáját precizitás, elkötelezettség és a folyamatos fejlődés iránti vágy jellemzi, amit a kollégák is mindig nagyra értékeltek.

A közszolgálat változásai három évtized alatt

Az elmúlt harminc év alatt számos változást tapasztalt a közszférában. A technológia fejlődése és a digitalizáció alapvetően átalakította a munkáját – mesélte Schatz Jánosné, aki a változó kihívások ellenére mindig lépést tartott a fejlődéssel. A munka és a család összehangolása sosem volt könnyű, de Schatz Jánosnét két fia és férje mindig támogatta. 

A Hirling Ádám kitüntető díj elnyerése különleges pillanat volt számára.

– Nagyon megható volt, és nyilván meg is lepett, amikor megtudtam, hogy én kapom a díjat. Ez az elismerés, nyugodt szívvel mondhatom, hogy a munkám megkoronázását jelenti számomra.

Schatz Jánosné úgy véli, hogy a közszolgálati munka tele van kihívásokkal, de sok örömöt és elégedettséget is ad. A közszolgálatban dolgozni nagy felelősség, és a Hirling Ádám díj így még nagyobb megtiszteltetés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában