Irtás

2024.07.02. 09:00

Mutatjuk, ezen a héten melyik településeken lesz ismét szúnyoggyérítés

Tolna vármegye több településén ismét lesz szúnyoggyérítés a héten. Mutatjuk, hol.

Révészné Hanol Erzsébet

Folytatódik a szúnyogirtás Tolnában (Illusztráció: MW)

Folytatódik az országos szúnyoggyérítés. Tolna vármegyében összesen 5835 hektáron védekeznek a rovarok ellen. Július 2-án, kedden Bölcskén, Madocsán és Pakson; július 3-án, szerdán Dunaföldváron és Szekszárdon; július 4-én, csütörtökön Bogyiszlón, Decsen, Őcsényben, Sárpilisen, Tolnán, Gyönkön, Regölyben, Simontornyán és Varsádon; július 5-én, pénteken Dunaszentgyörgyön, Gerjenben, Faddon, Bátán, Pörbölyön, Koppányszántón, Nagykónyiban és Tamásiban végeznek majd földi kémiai gyérítést – tájékoztatott Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazatóság szóvivője.

Hozzátette: az árhullámot követő fokozott szúnyogártalom miatt az országos tisztifőorvos több településen engedélyezte a légi kémiai szúnyoggyérítést, ezért a napokban a Szigetközben repülőről végeznek kémiai szúnyoggyérítést. A szúnyoggyérítés pontos ütemezése megtalálható a katasztrófavédelem weboldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában