Könyvajánló: Életmentő döntés

2024.09.17. 15:12

Van, hogy azt bántjuk a leginkább, akit a legjobban szeretünk

Farkas Eszter

Blake Lively, a könyvből készült film főszereplője

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Colleen Hoover Velünk véget ér című könyve egy érzelmekkel teli történet a szerelemről, a fájdalomról és a nehéz, sorsdöntő kérdésekről. Főszereplője Lily, aki egy kisvárosból származik, rengeteget dolgozott azért, hogy független és sikeres életet teremtsen magának Bostonban. Élete látszólag tökéletesen alakul, amikor megismerkedik a sármos és ambiciózus idegsebésszel, Ryle Kincaiddel. A vonzalom erős, de hamar kiderül, hogy Ryle kapcsolatokkal szembeni ellenállása problémát jelent.

Ahogy Lily próbálja megérteni Ryle-t, egykori szerelme, Atlas Corrigan is visszatér az életébe, és régi emlékek törnek felszínre. Atlas az a személy, akihez Lily mindig menedéket talált, és most, hogy újra felbukkan, Lily érzelmei még bonyolultabbá válnak.

A könyv központi témája, hogy néha azok is képesek fájdalmat okozni, akikről azt hinnénk, hogy szeretnek minket – ahogyan Lily édesapja is. Lily küzdelme a múltjával és a jelenével arra készteti az olvasót, hogy elgondolkodjon a toxikus kapcsolatok működéséről és a saját határaink védelmének fontosságáról. Hoover érzékenyen kezeli ezeket a kérdéseket, így a Velünk véget ér nem csupán egy szerelmi történet, hanem egy mély, személyes utazás, amely sokakban visszhangra talál. A könyv végkifejlete pedig megrendítően valósághű, emlékeztetve arra, hogy a legnehezebb döntések után is mindig van remény egy új kezdetre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában