Horgászverseny

1 órája

Hatalmas Tolna vármegyei siker a nemzetközi versenyen (képgaléria)

Az október 13-án megrendezett 2. Barátságot Építő Nemzetközi Horgászversenyen a vajdasági Gombos (Szerbia, Vajdaság) határában, az őcsényi horgászok szoros versenyben szerezték meg az első helyet. A vándorkupa idén is Magyarországon marad, míg a házigazda gombosi csapat a második helyen végzett. A baráti hangulatú esemény támogatója a Gombosi Önkéntes Tűzoltó Testület volt, és a találkozót tavasszal visszavágó követi.

Bencze Péter

Második alkalommal rendezték meg a Barátságot Építő Nemzetközi Horgászversenyt Gombos határában, a Duna-Tisza-Duna-csatornánál. Az eseményen a vajdasági gombosi és az őcsényi horgászok mérhették össze tudásukat. A baráti verseny ezúttal szoros eredményt hozott: az őcsényi csapat 24 kilogramm halat fogott, míg a házigazda gombosiak 19 kilogrammal zártak. Így a vándorkupa Őcsényben maradt, és ott várja a tavaszi visszavágót.

Festői környezetben, a Sió-csatornához hasonló folyóvizen zajlott a hazai és vajdasági horgászok versenye.
Festői környezetben, a Sió-csatornához hasonló folyóvizen zajlott a hazai és vajdasági horgászok versenye (Beküldött fotó)

A találkozó szervezői és támogatói közé tartozott a Gombosi Önkéntes Tűzoltó Testület, amely segített a rendezvény gördülékeny lebonyolításában. Temesvári Tamás, az Őcsényi Horgász Egyesület elnöke elmondta, hogy hét fős csapatuk nagy örömmel vett részt az eseményen. 

A verseny szoros volt, de a barátság legalább olyan fontos számunkra, mint a győzelem. A gombosiak vendégszeretetét igazán nagyra értékeljük.

– tette hozzá Temesvári.

Barátság és vendégszeretet

Az esemény nem csak a halakról szólt. A baráti hangulatot a közös főzés és beszélgetés tette emlékezetessé. A gombosiak finom csirkepörkölttel, házi süteményekkel és helyi italokkal vendégelték meg az őcsényi sporthorgászokat. Az ételek mellett a jókedv és a beszélgetések is hozzájárultak ahhoz, hogy a találkozó valóban baráti keretek között zajlott le.

A baráti kapcsolat a két egyesület között már több éve tart. Az első versenyt tavaly rendezték meg Őcsényben, ahol a gombosiak voltak a vendégek, és bár akkor is az őcsényiek vitték el a kupát, a folytatás biztosra vehető volt. Ezúttal a gombosiak látták vendégül a magyar horgászokat, de a baráti találkozók nem érnek véget.

A gombosi horgászok finom ételekkel és italokkal várták őcsényi sporttársaikat.
A gombosi horgászok finom ételekkel és italokkal várták őcsényi sporttársaikat.
Forrás: Beküldött fotó

Tavasszal ismét versenyeznek a horgászok

Az őcsényi csapat diadala ellenére a barátságot és a közös élményeket mindkét fél nagyra értékelte. A verseny folytatása pedig már biztosra vehető: tavasszal Gombos csapata Őcsénybe látogat, hogy visszavágjon a mostani eredményért. Temesvári Tamás elmondta, hogy az egyesület már nagyon készül a következő megmérettetésre, és bíznak abban, hogy a barátság tovább mélyül a két közösség között.

A verseny mellett mindig nagy öröm látni, hogy a sport összehozza az embereket, és igazi barátságok alakulnak ki. Bízunk benne, hogy ez a kapcsolat még sokáig megmarad.

 – tette hozzá az elnök. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában