Középmezőny

2024.07.13. 11:30

Átlagfizetés Tolnában: több, mint 360 ezer forint

Tolna vármegyében 2024 első negyedévében a havi nettó átlagkereset háromszázhatvannyolcezer-hatszázhetvennégy forint volt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint.

Brunner Mónika

Tolna vármegyében közel nettó négyszázezer forint az átlagfizetés az idei évi első negyedévi adatok szerint. A pontos összeg: nettó háromszázhatvannyolcezer-hatszázhetvennégy forint. Több, mint háromszázhatvanezer forint az átlagkereset Tolnában. 

Egy jó szakmával átlag felett lehet keresni Tolna vármegyében is (illusztráció)
Fotó: MW

Átlagfizetés Tolnában 

Tolna vármegye a nettó háromszázhatvannyolcezer-hatszázhetvennégy forint átlagfizetéssel az országos középmezőnytől kicsivel magasabban halad. Lássuk, mi a sorrend az átlagfizetések  tekintetében hazánkban. Nos, egyértelműen továbbra is Budapesten lehet a legtöbbet keresni, a magyar fővárosban az átlagfizetés nettó ötszázháromezer-száznyolc forint. A leggazdagabb vármegye Győr-Moson-Sopron vármegye, itt az átlagfizetés nettó négyszáznegyvennyolcezer-kétszázkilencvenkilenc forint. A második helyen Komárom-Esztergom vármegye végzett, nettó négyszáztizenegyezer-hétszázötven forinttal. A dobogós harmadik Fejér vármegye: nettó négyszázezer-kétszázötvenkét forint átlagfizetéssel. Végül csak a negyedik helyre jutott be Pest vármegye, ahol a nettó átlagfizetés összege háromszáznyolcvankétezer-négyszázöt forint. 

Tolna vármegye a nyolcadik helyen 

Az ötödik helyen Heves vármegye található, háromszázhetvenkétezer-kilencszáznyolcvanöt forint nettó átlagfizetéssel. A hatodik helyen Veszprém vármegye végzett háromszázhetvenezer-ötszáznegyvenkét forint nettóval, a hetedik hellyel pedig Vas vármegye büszkélkedhet háromszázhatvankilencezer-százkét forint nettó átlagfizetéssel. Tolna vármegye a nyolcadik helyen, a már ismertetett nettó háromszázhatvannyolcezer-hatszázhetvennégy forint fizetéssel. 

Az utolsó Szabolcs-Szatmár-Bereg 

Lássuk a többi helyezettet: kilencedik Hajdú-Bihar vármegye (nettó 361.674 forint), tizedik Bács -Kiskun vármegye (nettó 355.513 forint), tizenegyedik Csongrád-Csanád vármegye (nettó 354.523 forint). A tizenkettedik helyen Baranya vármegye végzett (nettó 351.480 forint), a tizenharmadik Jász-Nagykun-Szolnok vármegye (nettó 337.511 forint), a tizennegyedik Zala vármegye (nettó 334.436 forint), a tizenötödik Somogy vármegye (nettó 333.027 forint). A tizenhatodik Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye (nettó 330.168 forint), a tizenhetedik helyen Nógrád vármegye található (nettó 321.856 forint), a tizennyolcadik Békés vármegye (nettó 311.589 forint), a tizenkilencedik pedig Szabolcs Szatmár Bereg vármegye (nettó 303.151 forint).

Múlt évben még csak alig több, mint háromszáznegyvenezer forint volt az átlagkereset Tolnában, egészen pontosan háromszáznegyvenezer-huszonegy forint.

A KSH adatai szerint az idei év első negyedévében a nettó átlagkereset 14,2 százalékkal emelkedett, leginkább Hajdú-Bihar, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében (tizenhét és 17,1 százalékkal), a legkevésbé Győr-Moson-Sopron, Vas és Heves vármegyében, valamint a fővárosban (11,9–13,2 százalék közötti mértékben).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában