Pályázat

2024.07.06. 12:52

Megérkezett a támogatási előleg a bonyhádi Malom óvoda felújítására

Jó ütemben halad Bonyhádon a Malom óvoda fejlesztését célzó projekt: július 5-én folyósította a 254.074.942 millió forintos támogatási előleget a Magyar Államkincstár – tájékoztatott Filóné Ferencz Ibolya polgármester.

Vizin Balázs

Bonyhád polgármestere emlékeztetett, a Malom óvoda infrastrukturális korszerűsítésére gondosan előkészített és benyújtott pályázatunk 500 millió forintos támogatásban részesült még áprilisban. 

Malom óvoda, felújítás, látványterv, pályázat
A látványterv szerint ilyen lesz a bonyhádi Malom óvoda a felújítás után (Beküldött fotó)

A beruházás eredményeként többek között megvalósul az intézmény komplex energetikai korszerűsítése a nyílászárók és a fűtési rendszer cseréjétől a hő- és födémszigetelésig. Továbbá megújulnak a csoportszobák és a melegítő konyha is. Udvarrendezést és eszközbeszerzést is lehetővé tesz a pályázat, és ugyancsak hiánypótló fejlesztésként egy új tornaszoba is épülhet. 

A támogatási szerződés június 6-án lépett hatályba. Május 7-én indult meg a nyílt közbeszerzési eljárás a kivitelező kiválasztására, jelenleg a beérkezett ajánlatok hiánypótlása zajlik. A kivitelezési szerződés várhatóan július végén lép hatályba. Ugyancsak fontos lépés volt – folytatta a városvezető –, hogy az óvoda épületéből az önkormányzat saját költségére áthelyezteti a meglévő transzformátor állomást. A kivitelezésre elindult a beszerzési eljárás, annak eredményeként létrejövő szerződést várhatóan július 10-ig írja alá a polgármester az összességében legelőnyösebb ajánlatot adó vállalkozással. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában