világjáró macska

2017.11.06. 14:00

Fél Európát átutazta Rudi, a tamási kandúr egy kamion rakterében

Számos állatbarát közreműködésének köszönhetően november végén hazajöhet Rudi, a tamási kalandor cica, amely egy kamion rakterében egészen Hollandiáig utazott.

szerző: Hargitai Éva, fotó: beküldött kép

A hollandiai Eindhovenig utazott egy nemzetközi cég kamionjának rakterében Tamásiból Rudi, a macska – tette közzé vasárnap az RTL híradója. A vörös kalandor kandúr történetének a TEOL is utánajárt, és többek között az is kiderült, hogy egy igazi mázlistáról van szó. Miután 1400 kilométert utazott fél Európán keresztül, egy hétig étlen-szomjan, igazi állatbarátok találtak rá. Most egy eindhoveni állatmenhelyen van, ahol chipet, oltást és macskaútlevelet kapott. A szervezet (Dierenopvangcentrum De Doornakker) a Facebookon posztolta, hogy Magyarországról érkezett kamionból került hozzájuk egy macska. Rudi plusz mázlija, hogy igazi celeb lett, még az eindhoveni városi lapban is cikkeztek róla, a közösségi oldalon megjelent bejegyzést pedig több százan megosztották. Az pedig még nagyobb szerencse, hogy közöttük volt egy Hollandiában dolgozó magyar logisztikai asszisztens is, aki felfigyelt a történetére, és nagy szerepet vállalt abban, hogy a macseszra végül ráakadhatott tamási gazdája.

Ez a kép járta be a világhálót, legalábbis annak egy részét az állatbarátok jóvoltából

Witzl Évának az egyik barátnője szólt mindenszentek napján, hogy a Facebookon látta Rudit, az öreg kandúrjukat. A cica állatbarát gazdája portálunknak elmondta, Rudi már itthon is kétlaki életet élt. Saját, hat mentett macskájuk mellé fogadták be a négylábút, amely tele volt harcból származó sebekkel (nincs ivartalanítva). Elvitték állatorvoshoz, rendbe hozták, hozzájuk szokott, de nem lett belőle szobacica, esténként mindig eltűnt. Egy év után, karácsony tájékán derült ki, hogy egy idős hölgy az eredeti gazdája, csak egy új kutyus került a házhoz, amellyel nem igazán találták meg a közös hangot, így a cica jó időre eltűnt. – Szóval Rudinak, ahogyan mondani szokták, mint minden okos macskának, két gazdája is volt – fűzte hozzá Witzl Éva. Pont ezért, amikor feltűnt nekik, hogy régen jött, első gondolatuk az volt, hogy hazaköltözött, de tekintetbe véve a macska korát és viharos életvitelét, azzal a lehetőséggel is számolniuk kellett, hogy esetleg elhunyt. 

Amikor a világhálón rátaláltak a két hete eltűnt cicára, nagyon örültek neki, hogy életben van. Jelentkeztek érte, azonosították az állatot, amit megkönnyített annak 13 év alatt beszerzett jelentős mennyiségű sérülése. Így például az, hogy egy alkalommal még a farkából is elvesztett egy darabot.

Szóval Rudi hamarosan jöhet haza, illetve csak november 23. után, mert addig karanténban kell lennie. Witzl Éva hangsúlyozta, nagyon pozitív élmény volt számára, a hazai és a holland állatvédő szervezetek hozzáállása, akik mindenben segítették. Ugyanakkor az is, hogy milyen sok felajánlás érkezett a kandúr hazautaztatásának megoldására. Hozzátette, igyekeznek olyan lehetőséget választani, amely az állat és a szállítást váló számára is a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza.

Persze mi más jutna ilyenkor az emberek eszébe, mint hogy az egyébként is nagy kalandor Rudi a bakancslistáján pipált ki egy tételt a nagy utazással. Gazdája elbeszélése szerint, volt, aki viccelődve azt is megjegyezte, hogy ha legközelebb eltűnik a cica, vegyék figyelembe, hogy a cég Új-Zélandra is szállít. Bár már útlevele is van, remélhetőleg ennyi elég volt neki az utazásból. Ugyanakkor bármi megtörténhet, mert nagyon közel laknak a vállalat telephelyéhez, és úgy hírlik, a dolgozók korábban esténként többször is láttak egy vörös cicát a cég udvarán, így feltehető, hogy Rudi éjszakánként ott szokta meghúzni magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!