Újabb lakástűz

2024.08.24. 18:54

Életet menthet a tűzjelző készülék

Néhány ezer forintért olyan füstérzékelőt is lehet kapni, amely nemcsak hangosan sípol füst esetén, hanem az okostelefonunkra is jelzést küld. Egyedül élő idős hozzátartozóinkhoz érdemes ilyet beszerezni.

Teol.hu

Egy idős nő halt meg abban a háztűzben, ami a hét elején keletkezett Szekszárdon. A lángokat mindössze tíz perc alatt fékezték meg a város tűzoltói, az asszony életét viszont már nem sikerült megmenteniük. A szakember szerint egy néhány ezer forintos füstérzékelővel elkerülhetőek a hasonló tragédiák.

füstjelző, füstérzékelő
Illusztráció: Getty Images

A szekszárdihoz kísértetiesen hasonló eset történt Pécsett. Mint arról az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatott, szombat hajnalban jelzés érkezett a katasztrófavédelemhez, hogy Pécsett kigyulladt egy családi ház. A Zsolnay Vilmos utcában lévő házhoz négy járművel vonultak a tűzoltók, akik néhány perc alatt a helyszínen voltak. A száz négyzetméteres épület egyik öt négyzetméteres szobájában egy kanapé és annak környezete égett. A tűzben egy idős férfi életét vesztette. 

A tűzoltók négy perc alatt megfékezték a lángokat. Az épületben nem volt füstérzékelő. A legtöbb lakóépületben keletkezett tűz elektromos problémára, vagy nyílt láng használatára vezethető vissza. Néhány ezer forintért olyan füstérzékelőt is lehet kapni, amely nemcsak hangosan sípol füst esetén, hanem az okostelefonunkra is jelzést küld. Egyedül élő idős hozzátartozóinkhoz érdemes ilyet beszerezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában