Közlekedés

2024.09.04. 08:30

Tragédiák sora történt Tolnában: hét halálos baleset négy hét alatt

Hét tragikus közlekedési baleset történt mindössze négy hét leforgása alatt Tolna vármegye közútjain. A hét halálos baleset összesen nyolc ember életét követelte.

Steiner Viktor

Hét halálos baleset történt az elmúlt mintegy négy hétben Tolna vármegye közútjain. A balesetek összesen nyolc ember – közte négy személyautó, két motor, illetve egy tehergépkocsi vezetője és egy gyalogos – életét követelték. Csak az elmúlt péntek és kedd között, tehát mindössze négy nap leforgása alatt három halálos baleset történt Tolnában. A három balesetben hárman vesztették életüket.

halálos baleset, motoros
Egy 70 éves férfi hunyt el a 65-ös úton kedden történt halálos balesetben. Forrás: Police.hu Forrás: Police.hu

Halálos baleset a 65-ös úton: idős motoros az áldozat 

Mint azt megírtuk, a legutóbbi – kedden délután fél kettő körül történt – halálos balesetben lesodródott az útról egy motoros a 65-ös számú főút 28-as kilométerszelvényénél. A motoros, aki Tamási felé közlekedett, ismeretlen körülmények között letért az útról, és az út melletti bokros részre esett. A főutat teljesen lezárták, a baleset helyszínére mentőhelikopter érkezett. A járművet vezető 70 éves tamási illetőségű férfi azonban a helyszínen belehalt sérüléseibe. 

Sötétben, láthatósági mellény nélkül az úton

Végzetes kimenetelű gázolás történt szombat este nem sokkal kilenc óra előtt a 6232-es mellékúton. Egy autóval közlekedő sofőr a mellékút 2-es kilométerszelvényénél – a kocsi jobb elejével – elütött egy, a jobb oldali sávban gyalog közlekedő és láthatósági mellényt nem viselő férfit. A sérültet a mentők beszállították a kórházba, de  az ellátás ellenére másnap délután belehalt sérüléseibe.

A vétlen autós halt meg a vörös keresztnél

Az ezt megelőző napon, pénteken összeütközött két személyautó a 6-os és a 63-as út kereszteződésében. Egy férfi közlekedett egy Skoda Fabia típusú autóval a 63-as főúton a 6-os főút irányába, azonban a kereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítását. A sofőr kihajtott egy Paks irányából Szekszárd irányába közlekedő Volkswagen Caddy elé és a két jármű összeütközött. 

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett ám a Skodát vezető idős férfi a helyszínen meghalt. 

Ezen túlmenően két másik – súlyos kimenetelű – baleset is történt hétvégén a vármegye útjain. Mindkét balesetben egy-egy motoros sérült meg. Egyikük pénteken délután 18 óra körül a 65-ös főúton Tamási és Szakály között egy balra ívelő kanyar után jobbra letért az útról, majd egy oszlopnak ütközött, végül az árokban állt meg. A másik motoros szombaton 17 óra körül a 611-es főúton esett el egy balra ívelő kanyar előtt Dombóvár és Kaposszekcső között.

Elhunyt a kórházban a Várdombnál balesetező motoros 

Elhunyt a kórházban az a decsi motoros, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett augusztus 17-én az 56-os számú főúton, Várdomb közelében – erősítette meg a TEOL.hu információját Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

motoros, baleset, várdomb
Motoros szenvedett balesetet augusztus 17-én Várdombnál. Fotó: Police.hu

Amint azt megírtuk, a motor 36 éves vezetője egy autó előzésébe kezdett, ám nem vette észre a szemből érkező kocsit, és nekiütközött.

Fiatal medinai férfi halt meg Tolna-Mözsön

Mindössze 21 éves volt férfi, aki augusztus 13-án éjjel Tolna-Mözsön szenvedett balesetet. A medinai sofőr a Béri Balogh Ádám utcában ismeretlen okból elvesztette az irányítást a kocsi felett, letért az útpadkára, ahol több kukának is nekiütközött. 

police.hu

A jármű ezután egy árokba hajtott, amit követően előbb egy gépkocsibejáró betonpillérének, majd egy beton villanyoszlopnak csapódott. A balesetben az autó sofőrje olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A tilos jelzés ellenére az átjáróba hajtott

Mindössze néhány órával korábban egy nő figyelmen kívül hagyta a tilos jelzést egy vasúti átjárónál Kismórágy térségében. A kocsi vezetője egy Dombóvár irányába közlekedő motorvonat elé hajtott. 

Fotó: Mártonfai Dénes

Az idős asszony – információink szerint egy 74 éves bajai lakos a helyszínen életét veszítette.

Két jármű vezetője halt meg egy balesetben a 6-os főúton

Két ember életébe került az a baleset, ami augusztus 4-én pénteken délután történt a 6-os számú főúton, Dunaföldvár térségében. Egy 44 éves paksi férfi közlekedett pótkocsis teherautóval Paks felé, amikor a 96-os kilométerszelvény közelében letért a jobb oldali útpadkára. 

halálos baleset, 6-os út
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala

A jármű vezetője ellenkormányzott, emiatt elvesztette az uralmát a járműszerelvény felett. Átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol a jobb oldalára borult, és nekiütközött a szemből – szabályosan – közlekedő autónak, amit a pótkocsi maga alá gyűrt. 

A balesetben a személygépkocsi 27 éves paksi sofőrje és a járműszerelvény vezetője is a helyszínen életét vesztette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában