Ítélet

2 órája

Három év fogházra ítélték a Tamás Réka halálát okozó sofőrt

A másodfokon eljáró Szekszárdi Törvényszék helybenhagyta a Szekszárdi Járásbíróság ítéletét, és 3 év fogház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Várdombnál balesetező fiatal vádlottat.

Révészné Hanol Erzsébet

Ítélet született az ügyben

Fotó: Kiss Albert

Jogerős ítélet született annak a sofőrnek az ügyében, aki egy 17 éves szekszárdi lány, Tamás Réka halálát okozta. A Szekszárdi Törvényszéken szerdán tárgyalták másodfokon az ügyet.

A baleset még 2021 júniusában történt. A fiatal Várdomb közelében egy fekete BMW-vel közlekedett a megengedett 90 kilométer/óra helyett 110-120 kilométer/órás sebességgel, amikor egy kettős útkanyarulatban a nagy sebessége miatt átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd letért az úttest melletti füves vízelvezető árokba, ahol nekicsapódott egy betonhídnak. A baleset következtében a bal hátsó ülésen helyet foglaló 17 éves lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A másik két sértett és a biztonsági övet szintén nem használó vádlott súlyoson, a jobb első ülésen utazó, biztonsági övet használó férfi pedig könnyebben sérült.

A Szekszárdi Törvényszék közúti baleset okozásának vétségében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és az elsőfokon eljáró Szekszárdi Járásbíróság ítéletét helybenhagyva 3 év fogház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A tárgyalásról később részletes beszámolót olvashatnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában