Állatkínzás

2 órája

Kínok közt főtt halálra a kutya az ablaktalan helyiségben

A Dombóvári Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat egy 50 éves nő ellen.

Teol.hu

Halálra főtt a kutya a nyári melegben

Fotó: Shutterstock

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a vádirat szerint a vádlott 2024. június 11. és 16. között a lakóhelyén, az ingatlanán álló melléképület szellőzetlen tároló helyiségében bezárva tartotta a családja tulajdonában lévő, 8 év körüli ebet. A tároló kb. 2 x 3 méter alapterületű ablaktalan helyiség, melynek bejárati nyílását a vádlott egy raklappal és egy hungarocell darabbal fedte el az eb kijutásának megakadályozása érdekében.

A nyári időben, a nappali közvetlen napsugárzás hatására a helyiség erősen felmelegedett, amely miatt az eb teste felhevült, túlmelegedett. Ennek következtében az állat 2024. július 16-án délután elpusztult. Halálát úgynevezett hőtorlódás miatt kialakult agyi ödéma okozhatta.

A vádlott a cselekményével megszegte az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvényben foglaltakat, mivel az állat kíméletét nem biztosító módon történő elhelyezéssel indokolatlan, elkerülhető szenvedést okozva olyan bánásmódot alkalmazott, amely az eb elpusztulásához vezetett.

A vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Dombóvári Járásbíróságnál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában