önkormányzat

2019.06.24. 16:20

Energiát takarítanak meg a pályázattal

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Tégla- és panel (hagyományos és iparosított technológiával épült) lakások tulajdonosai, illetve tulajdonosi-közösségei számára hirdetett pályázatot májusban a paksi önkormányzat városépítő bizottsága. Mint arról a polgármesteri hivatal tájékoztatott, a támogatást energia-megtakarítást eredményező beruházásokra lehetett igényelni, többek között hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre és nyílászáró cseréjére.

Az önkormányzat által jóváhagyott keretösszeg pályázati kategóriánként összesen bruttó ötvenmillió forint, hasonlóan a tavalyi évi kerethez. Lakásonként, ingatlanonként – attól függően, hogy adott pályázat egy vagy több célt kíván megvalósítani – maximum ötszáz-hétszázezer forintra számíthatnak a pályázók. Önerő igazolása nem volt előírva, mert a pályázati támogatás utófinanszírozásban történik. A leadási határidő napján összesen százhetven pályázatot fogadtak be a hivatalban, ezek kiértékelése és elbírálása a következő hónapokban fog megtörténni.

A Pakson 2006 óta elérhető pályázati kiírásnak mostanáig több mint ezerötszáz nyertese volt. A kiírásban szereplő célok között messze a legnépszerűbb a nyílászárók cseréje. 2006-ban a fenti önkormányzati pályázat keretében az első felújított paneltömb a Kodály Zoltán utca 7-8. számú, legutóbbi pedig a Tulipán utca 6-8. számú társasház volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában