közgyűlés

2020.02.28. 09:30

Négy éves gazdasági tervet fogadtak el a bátaszéki képviselők

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

Vitákkal tarkítva ugyan, de elfogadták a képviselők a város gazdasági programját, illetve a fejlesztési tervét, mely 2020 és 2024 közötti időszakra vonatkozik. Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, a négyéves időszakra előre meghatározták többek között az oktatást, egészségügyet, városfejlesztést és városüzemeltetést érintő legfontosabb feladatokat.

A szociális alapszolgáltatások intézményi térítési díjait is megtárgyalták, végül úgy döntöttek a képviselők, a szolgáltatási díjak mértékén nem változtatnak, sőt a mosatási feladatok is térítésmentesek lesznek.

Kitűzték az idei első közmeghallgatás időpontját is, így március 18-án, szerdán este 17 órától várják az érdeklődőket a városházán, ahol tájékoztatást kapnak az elmúlt év történéseiről, illetve az idei évre szánt feladatokról és természetesen várják a lakossági észrevételeket is. Aznap telefonon is lehet kérdéseket feltenni az önkormányzat és a város működésével kapcsolatban.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, március 1-től indul az idei évi közfoglalkoztatási program, mely áthúzódik a jövő év elejére is. A korábbi tizenhattal szemben most tíz főre kapott a város lehetőséget a közfoglalkoztatásra. A szükséges önerőt – a költségek harminc százalékát – a város biztosítja. Az egy éves programba bekerült közfoglalkoztatottak a városüzemeltetés területén dolgoznak majd.

Döntött a képviselő-testület arról is, hogy a városközpontban lévő számvevőségi épület homlokzata megújul a Város Napjára, és szintén ezen a rendezvényen adják át az a Barátságoszlopot, amelyik a testvértelepüléseinkkel meglévő szoros és fontos kapcsolatot szimbolizálja.

Mini busz vásárlásával kapcsolatban is született döntés, az új jármű az intézményi és civil szervezetek szállítását látja majd el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában