Visszatekintés

2023.06.19. 07:30

Kórházba került a rendőr, akit orvhalászok gázoltak el Dalmandnál

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

Képünk illusztráció.

Fotó: Kiss Albert

35 ÉVE a Gabonaforgalmi és Malomipari Vállalat szekszárdi silótornyainál zajló javítás egyik legnehezebb része a harminchat méter belmagasságú silócellák falainak megtisztítása volt. „Ezt részben a vállalat dolgozói, a nehezebbjét a Szekszárdi Repülőklub ejtőernyősei végezték el. A cellákba való leereszkedéshez speciális kötélliftet szerkesztettek, a munkásokat pedig az ejtőernyőzésnél is használt hevederekből alakított felszerelés tartotta és védte.”

35 ÉVE az akkor két évtizede átadott decsi tájház állaga „erősen megromlott, berendezései megkoptak, a kiállítási tárgyak száma avatatlan és illetéktelen kezek beavatkozásai folytán megcsappant, és bármily furcsa, ezek a kezek sok régi tárgyat újra cseréltek. A szövetkezet vezetősége a felújítás mellett döntött. Az épületben új tereket alakítottak ki a bemutatás és az árusítás számára. Az elértéktelenedett tárgyakat kiselejtezték és a gyűjteményt valódi népi műtárgyakkal gyarapították, melynek érdekében gyűjtést végeztek a Sárközben.”

35 ÉVE nyolc orvhalász észlelése miatt riasztotta a Dalmandi Mezőgazdasági Kombinát halastavainak figyelő szolgálata a körzeti megbízottat. A hatósági felszólításnak négy orvhalász engedelmeskedett, négyen azonban közeli autójukba vágódtak és elütötték a rendőrt. „A törzszászlós az ütközés következtében felrepült a levegőbe, a kocsi tíz méteren át vonszolta magával. A mentők súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Az elkövető és a csapat már előzetes letartóztatásban várja éjszakai horgászkirándulása folytatását.”

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában