Elismerés

2023.09.01. 16:42

Dr. Horváth Kálmán főispán vehette át a „Tolna Vármegyéért” díjat

Ezúttal Tamási adott otthont a szeptember 1-jei vármegyenapnak.

Vizin Balázs

Dr. Horváth Kálmán főispán vehette át a „Tolna Vármegyéért” díjat

Forrás: TEOL

324 évvel ezelőtt történt, hogy Tolna vármegye a mai napig fennmaradt vármegyecímer körvonalait ábrázoló pecsétet, s azzal együtt önrendelkezési jogot kapott I. Lipót királytól. Ennek a jeles pillanatnak a tiszteletére Tolna Vármegye Önkormányzata hagyományosan minden év szeptember első napján megtartja a Vármegyenapot, amelyen idén is többen vehettek át kitüntető díjat példaértékű szerepvállalásukért.

A Tolna Vármegyei Német Nemzetiségi Önkormányzat nívódíját dr. Józan–Jilling Mihály. A Tolna Vármegye Közbiztonságáért elnöki elismerést Gergelics István. Tolna Vármegye Közszolgálatáért díjjal jutalmazta a vármegye Simonné Horváth Andreát.

A Tolna Vármegye Közszolgálatáért díjat Kresz Józsefné kapta idén. Sipos Márton-díjat vehetett át Miszlai József. Babits Mihály díjban részesült a Pántlika Néptánc Együttes. Bezerédj István-díjat érdemelt ki Peszt Attila. A Beszédes József-díjat Molnár István vehette át. Míg szűkebb hazánk legrangosabb kitüntetését, a „Tolna Vármegyéért” díjat dr. Horváth Kálmán kapta.

A bővebb beszámolóért kattintson IDE.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában