Az év diáklapja

2024.05.29. 10:31

Új, ifjú kollégák várhatók a magyar sajtóba

A gyönki Tolnai Lajos Gimnázium Ein-Stein nevű iskolaújságja országos első helyezést ért el a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) pályázatán „Az év diáklapja" kategóriában. Új, ifjú kollégák várhatók a magyar sajtóba Tolna vármegyéből.

Brunner Mónika

A gyönki Tolnai Lajos Gimnázium (TLG) lapunknak beszámolt arról, hogy oktatási intézményük Ein-Stein nevű iskolaújságja országos első helyezést ért el a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) pályázatán „Az év diáklapja" kategóriában. A díjat a közelmúltban, idén május huszonnegyedikén vette át az Ein-Stein diákszerkesztősége Budapesten, a DUE Sajtófesztiválján. Új, ifjú kollégák várhatóak a magyar sajtóba. 

due díj gyönk budapest iskolaújság új tanulók
A gyönki diákok átvették az év diáklapjáért járó díjat a DUE sajtófesztiválon 2024. május 24-én, Budapesten. Ők a lehetséges, új, ifjú kollégák a magyar sajtóban. (Beküldött fotó)

Új, ifjú kollégák várhatók a magyar sajtóba 

A gyönki oktatási intézmény közleményében ismerteti, hogy a DUE pályázatán az Ein-Stein idei tanév elejei médiatáborban készült lapszáma mérettetett meg. A nyertes lapszám írásaiból kiderül, hogy a gyönki gimnázium mindig is egy családias, összetartó közösség volt. A mostani siker titka is a csapatmunka. Az Ein-Stein hagyományaira építve készült a korszerű diákújság. A zsűri úgy értékelte a diáklap készítőket, hogy „látszik a folyamatos fejlődés, ami most teljesen beérett: nagyszerű, tartalmas, igényes, szép, színes” a gyönki gimnázium iskolaújságja, ismertette a gyönki Tolnai Lajos Gimnázium.

Az idei év augusztus végén pedig ismét táborozhatnak a média világa iránt érdeklődő fiatalok Gyönkön, ahol remélhetőleg hasznos tapasztalatokra tesznek szert az újságírópalánták, tette hozzá az oktatási intézmény. 

A gyönki gimnázium tanulói már több jeles eredménnyel büszkélkedhetnek

Gyönki iskolaújság, médiatábor lapszám, országos siker 

Az idei tanév elején várta az a médiatábor a gyönki gimnázium diákjait és az érdeklődő hetedik-nyolcadik osztályosokat, ahol elkészült a nyertes diáklap. A médiatábor foglalkozásait az iskolaújság korábbi, már érettségizett szerkesztői, valamint lelkes tagjai tartották a tanáraik segítségével. A tábor meghívott vendégei öregdiákok voltak, többen közülük jártasak a média világában. Megosztották tapasztalataikat a fiatalabbakkal. A táborozók elmélyülhettek a lapszerkesztés rejtelmeiben, mentoraik segítségével pedig megvalósíthatták ötleteiket. Készültek szöveges tartalmak, interjúk, különleges fényképek, rajzok, melyek meg is jelentek a diákújság tábori számában. Az iskolaújság médiatáborban készült lapszámából végül így lett országos siker, első helyezés. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában