XII. Morgen Ferdinánd Emléktorna

2 órája

Itthon tartotta a kupát az álmosan kezdő Atomerőmű SE – képgalériával

Nehezen indult, de aztán magabiztosan tartotta otthon a Morgen Ferdinánd Emléktorna kupáját az Atomerőmű SE, amely a döntőben 91–60-ra verte az eszékieket.

Berg Sándor

Egy hét leforgása alatt másodszor találkozott egymással a Paks és az Eszék csapata, amely múlt héten a horvátországi négyes torna döntőjében mérkőzött meg egymással. Akkor az ASE 104–83-ra múlta felül vendéglátóját, ezúttal viszont hazai pályán kellett felülkerekednie ellenfelén. A két csapat ellenkező úton jutott el a XII. Morgen Ferdinánd Emléktorna fináléjába, az Osijek egy brusztolós, kemény és fordulatos mérkőzésen verte meg a csütörtöki elődöntőben a Kaposvárt (85–80), a paksiak viszont esélyt sem adtak az A-csoportos bajnokságba két év után visszajutó Pécsi VSK-nak.

Eric Lockett 19 pontja mellé begyűjtött 5 lepattanót és szerzett 3 labdát is a döntőben
Eric Lockett 19 pontja mellé begyűjtött 5 lepattanót és szerzett 3 labdát is a döntőben
Fotó: Molnár Gyula

A görög Kosztasz Flevarakisz együttese nehezen került ritmusba, a döntő első öt percében mindössze négy pont szerepelt az ASE neve mellett a Gesztenyés úti sportcsarnok eredményjelzőjén, az első negyedben tizenegy ponttal vezetett az Osijek. A második játékrészben rákapcsoltak a hazaiak, a félidőre már ők mehettek megnyugtató előnnyel. A szünet után pedig tovább nőtt a különbség, és azt is elbírta az Atom, hogy ezúttal Kovács Ákos mellett Eilingsfeld Jánosra sem számíthatott a szakmai stáb. A legjobb teljesítményt Benke Szilárd és Eric Lockett nyújtotta 19-19 ponttal, utóbbi emellett 5 lepattanót és 2 labdaszerzést is beletett még a közösbe.

A XII. Morgen Ferdinánd Emléktornán a PVSK-Veolia szerezte meg a bronzérmet, miután a helyosztón hosszabbítás után 90–87-re legyőzte a Kometa Kaposvári KK-t.

Az Atomerőmű SE veretlenül zárta felkészülési időszakát, miután a nyíregyházi IV. Sitku Ernő Emléktorna és az eszéki kupa után a hazai rendezésű emléktornán sem talált legyőzőre. A paksiakra jövő héten már bajnoki mérkőzés vár, pénteken 19 órakor a Budapest Honvéd otthonában lesz fellépésük.

XII. Morgen Ferdinánd Emléktorna, döntő
Atomerőmű SE–KK Vrijednosnice Osijek (horvát) 91–60 (12–23, 32–5, 24–18, 23–14)
Paks, 300 néző. V.: Vezette: Benczúr, Kapitány, Farkas P.
ASE: Chandler 15/6, Dukes 5/3, Benke 19/9, Lockett 19/3, Lake 13/3. Csere: Révész 11, Halmai 5/3, Dorogi 2, Géringer, Kékesi, Kucsora 2
Osijek: Tchoukulegno 10/3, Rebic 13/6, Grantsaan 8, Budimir 5, Sisko 12/6. Csere: Kujundzic, Vladovic 4, Bjelanovic, Primorac 8/6, Flanjak

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!