A templom a hit és remény szimbóluma

Püspöki áldásban részesült Dombóváron a Jézus Szíve templom, és az előtte álló Szentháromság-szobor. A szentmisét követően Pintér Szilárd polgármester és Potápi Árpád János államtitkár mondott beszédet.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Makovics Kornél

„Felemelő érzés volt pont a Nemzeti Összetartozás Napján ünnepelni egy templom megújulását” – fogalmazott a dombóvári Jézus Szíve templom újraszentelése kapcsán Facebook-posztjában Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Bejegyzését azzal folytatja, hogy „a templom ugyanis nemcsak egy épület, hanem szimbóluma annak a hitnek és reménynek, amely összeköt bennünket. Az elmúlt 100 évben Kárpát-medence szerte a magyar egyházak jelentették a megmaradás egyik alappillérét”.

Az ünnepi alkalmon és a szintén megújult Szentháromság-szobor avatóján Mayer Mihály nyugalmazott megyés püspök celebrált szentmisét, illetve Pintér Szilárd polgármester és Potápi Árpád János mondott beszédet. A templom a kormány támogatásával, míg az előtte álló szobor adományokból és Papp Zoltán jóvoltából újulhatott meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában