K&H mozdulj! program

2024.06.06. 11:30

Az év tesitanárai átvették a díjakat

Ünnepség zajlott le a szekszárdi bankfiókban. Az év vármegyei tesitanárai vették át a nekik megítélt díjakat. Három kategóriában lehetett szavazni. A játék folytatódik, még hátravan az országos forduló.

Szeri Árpád

Az év tesitanára játék vármegyei fordulója szerdán délután díj átadással zárult. A nyertesek a K&H Bank szekszárdi fiókjában vették át az őket illető elismeréseket. 

tesitanára
Müllerné Kozma Zsuzsanna, Fürediné Nikl Aranka, Biró Alida és Sebestyén-Jókai Andrea a díj átadón. Fotó: Kornél Makovics

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezése a pénzintézet támogatásával és a Mediaworks média-együttműködésével zajlott, három kategóriában. Vármegyénkben a harminc év alattiak mezőnyében Biró Alida, a Cikói Perczel Mór Általános Iskola pedagógusa végzett az élen. Kisiskola kategóriában Müllerné Kozma Zsuzsanna, a Várdomb-Alsónána Általános Iskola tanára kapta a legtöbb voksot. A nagyiskolákat tekintve pedig Fürediné Nickl Aranka, a Paksi Bezerédj Általános Iskola tanára állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. Az arányok így festenek: Biró Alida 52, Müllerné Kozma Zsuzsanna 95, Fürediné Nickl Aranka 71 százalékát kapta a voksoknak.

Egészséges életmódra nevelés

A győzteseknek Sebestyén-Jókai Andrea a K&H Bank szekszárdi területi vezetője és Eigner Eszter, a Magyar Diáksport Szövetség munkatársa gratulált és adta át a díjakat.

– A K&H mozdulj! program a sportnak minden területén – az élsportban, tömegsportban, parasportban és e-sportban – szeretne példát mutatni az elhivatottság, az eltökéltség és a kiváló teljesítmény támogatásával – hangsúlyozta köszöntő beszédében Sebestyén-Jókai Andrea. – A fiatalok egészséges életmódjának támogatását nagyon fontosnak tartjuk, így idén stratégiai megállapodást kötöttünk az Aktív Iskola Programmal, és elindítottuk a „K&H mozdulj! az év tesitanára” kezdeményezést. Nagy öröm volt számunkra azt látni, hogy a felhívást milyen lelkesen fogadták a diákok, szüleik és a tanárok is, hiszen több mint 5000 jelölés érkezett több mint 1000 pedagógusra. A nagyközönség a május elején zajló vármegyei online szavazáson nagyon aktív volt, majdnem 136 ezer szavazat érkezett a jelöltekre.

A testnevelés élményt ad

A három nyertes 25 ezer forint értékű Hervis vásárlási utalványt, emlékpólót és K&H Bank ajándékcsomagot vehetett át. Biró Alida lapunknak elmondta, hogy meglepetés volt számára az első helyezése. Elismeréssel méltatta a cikói tanulókat, tanítványait, akik a tevékeny összefogásból jelesre vizsgáztak. – Kedvelik a testnevelés órákat is, miután egész nap az iskolapadban ülnek, alig várják, hogy önfeledten mozoghassanak – dicsérte meg ismételten a nebulókat. Müllerné Kozma Zsuzsanna nagy fölénnyel nyert, ezt nemcsak ő maga, hanem valamennyi kollégája is örömmel nyugtázta.

Ami pedagógusi hitvallását illeti, az a következő: minden esetben arra törekszik, hogy a testnevelés óra élményt jelentsen a gyermekek számára. Ezzel az elkötelezettséggel is igyekszik rávezetni őket az egészségtudatos életmódra. Fürediné Nickl Aranka közölte, hogy számára már a jelölés megtiszteltetésnek számított. Váratlan és kellemes meglepetésként nyugtázta, hogy megelőzte ugyancsak induló, kiváló kollégáit. – Lehetetlen nem létezik – fogalmazta meg pedagógusi alapelvét. – Minden gyermek ügyes valamiben. A testnevelő tanárnak azt  felismernie, hogy miben és annak ismeretében kell a rá bízott gyermekből a lehető legtöbbet kihozni.

A játéknak egyébként ezzel a díj átadóval még nincs vége. Hiszen a vármegyei nyertesek versenybe szállatnak az országos elismerésért is. Szavazni június 10-ig lehet a megyei lapok online felületein.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában