Tragédia

2024.06.29. 17:10

Tibor szemét ki kellett műteni egy daganat miatt

Portálunktól és olvasóinktól kér segítséget a Csíkszeredán élő Tulit Tibor. A 39 éves, sérült férfi szemét daganat támadta meg, ezért a bal szemgolyóját ki kellett műteni. Azóta viszont nem tud dolgozni, a korábban újságkihordóként pénzt kereső Tibor.

Bencze Péter

Nagyjából hét évvel ezelőtt kezdődött Tibor kálváriája. A férfi egyik nap azt vette észre, hogy sokkal rosszabbul lát, mint korábban. Orvoshoz ment, ahol kiderült: daganat van a koponyájában, ami olyan nagy, hogy csak a szemgolyója eltávolításával lehet megmenteni az életét.

Tibor hiába próbál munkát találni, sérültként ez szinte lehetetlen.
Tibor hiába próbál munkát találni, sérültként ez szinte lehetetlen. Forrás: Beküldött fotó

Egyre rosszabbul láttam, már minden homályos volt. Egy barátom mondta, hogy nézessem meg orvossal, hátha csak kosz került a szemembe. Sajnos kiderült, hogy a baj ennél sokkal nagyobb.

– mesélte Tibor.

A csíkszeredaiak segítettek neki

A sérült férfinak nem volt pénze a műtétre és az azt követő rehabilitációra, ezért a Csíkszeredán élő magyar közösség tagjai segítettek neki: gyűjtésbe kezdtek, aminek a végére még arra is futotta, hogy Tibor eredeti szemének a színével teljesen azonos, világoskék műszemet készítsen neki egy marosvásárhelyi mester.

Egy ideig Csíkszeredán egy hajléktalanszállón is lakott, időközben viszont sikerült egy helyi otthonba felvételt nyernie. Így szállása már legalább van, pénze viszont alig. Azt mondja, főleg élelmiszert szeretne vásárolni, például burgonyát, mert azt nagyon szereti.

Tibor újságkihordásból tartotta el magát

A fiatal férfi korábban újságkihordóként dolgozott. Imádta a munkáját, mert annak során sok emberrel találkozott, és a legtöbbjükkel beszélt is néhány mondatot. Megvoltak az állandó ügyfelei, akik minden nap tőle vették a lapot.

Az állását viszont nem sokkal a szemműtétje után elveszítette, így azóta rendkívül nehéz körülmények között él. Sérültként korábban sem volt könnyű elhelyezkednie, most viszont azt mondja, egyre inkább lehetetlennek érzi, hiába próbálkozik, ahol tud.

Tibor még csak 39 éves, de már teljesen le van százalékolva, a nyugdíja viszont semmire nem elég, ezért minden segítségnek, felajánlásnak nagyon örülne.

Ha segítene Tulik Tibornak, az alábbi számlaszámra utalva teheti meg:

Név: Tulit Tibor
Számlaszám: R077BRDE210SV48552312100

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában