Átadták

2024.08.29. 09:00

Egy csoda a kaposszekcsői bölcsőde (galéria)

Teljes feltöltöttséggel indulhat szeptembertől a bölcsődei ellátás a szerdán átadott kaposszekcsői bölcsődében.

Révészné Hanol Erzsébet

Átadták Kaposszekcsőn a bölcsődét

Fotó: Makovics Kornél

Átadták Kaposszekcsőn az újonnan épült bölcsődét, amely így szeptembertől fogadhatja a gyermekeket. A szerdai ünnepségen elsőként Badáczy-Csiba Zsuzsanna polgármester köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, öt szóban összefoglalható a lényeg, ez az öt szó pedig a hála, a köszönet, a csoda, a büszkeség és a jövő. – Hálával és köszönettel tartozunk mindazoknak, akik részt vállaltak abban, hogy ez a csoda létrejöjjön. Büszke vagyok minden kollégámra, munkatársamra, képviselőtársaimra, hogy jó döntésekkel, sok munkával idáig eljutottunk. Ez pedig mind a jövőnket szolgálja – fogalmazott a településvezető. 

Arról is beszélt, hogy Kaposszekcső lélekszáma folyamatosan nő, jelenleg 1550 körüli létszámmal büszkélkedhetnek, és 30-40 három év alatti gyermek él a faluban. Ennek köszönhetően teljes feltöltöttséggel indulhat az ellátás a tizennégy férőhelyes bölcsődében.

A jövőt támogatják

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szintén azt emelte ki, hogyha a gyermekeket, a fiatalságot támogatjuk, akkor a jövőnket támogatjuk. – Magyar jövő csak magyar gyermekekkel, magyar fiatalokkal képzelhető el. Az elmúlt tizennégy évben a magyar kormány mindent megtett annak érdekében, hogy úgy építkezzen, úgy képzelje el a jövőt, hogy számukra első a saját gyermekeink és a saját fiataljainknak a sorsa – mondta.

A bölcsőde közvetlenül az óvodához csatlakozik, ám külön udvara van. Az új épület hazai forrásból, illetve 5 százaléknyi önerő biztosításával épült meg közel 200 millió forintból, míg az óvoda udvarának átalakítását saját költségvetéséből fedezte az önkormányzat.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában