Pályázat

2024.08.29. 07:17

Közel negyven millióforint fejlesztésre

A díszkertészettel foglalkozó mikro– és kisvállalkozások számára 36,5 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető a Közös Agrárpolitika keretében. A pályázat célja a kertészetek versenyképességének növelése és termelési módszereik modernizálása.

Balogh Éva

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A dísznövény előállítással, kereskedelemmel vagy zöldterület-kezeléssel foglalkozó vállalkozások hamarosan pályázhatnak jelentős, 36,5 millió forintos támogatásra. A támogatás célja, hogy segítséget nyújtson a kertészetek korszerűsítésében, új eszközök beszerzésében, és épületek fejlesztésében.

A pályázat beadási határideje 2025. február 17., így érdemes időben megkezdeni a felkészülést. A támogatás maximális mértéke a projekt összköltségének 65 százaléka lehet, és a teljes összeg 25 százaléka előlegként is igényelhető. A pályázók vállalják, hogy a projekt befejezését követő két éven belül legalább 10 százalékkal növelik árbevételüket. A sikeres pályázat érdekében érdemes szakértői segítséget igénybe venni a dokumentumok összeállításához és a pályázati feltételek teljesítéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában